Αποχώρηση Paul Otto Fassbender από την προεδρία του ΔΣ της ARAG SE

O Dr.Dr.h.c Paul – Otto Fassbender (74), o Πρόεδρος του ΔΣ της ARAG SE, παραιτείται σήμερα από την θέση του όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάνθηκε σε σχετικό Δελτίο Τύπου (29.5.2019) ότι η θέση του κ.Fassbender δεν θα αναπληρωθεί και από την 4η Ιουλίου 2020, ο Dr.Renko Dirksen (43), θα εκτελεί χρέη συντονιστή της ομάδας του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οικογενειακής εταιρίας ARAG.

Ακολουθήστε μας στο Google News

O Dr.Dr.h.c Fassbender είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ARAG και ο βασικός μέτοχος. Μετά την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο, η διοίκηση της μεγαλύτερης οικογενειακής εταιρίας στην Γερμανία μεταφέρεται για πρώτη φορά μετά από 20 χρονιά σε στελέχη εκτός του οικογενειακού κύκλου.

«Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού στοιχειοθετεί την μελλοντική βιωσιμότητα του Ομίλου ARAG», δήλωσε ο Dr.Dr.h.c Fassbender. Στο εξής , η επιχειρησιακή διοίκηση του Ομίλου αποτελεί ευθύνη της έμπειρης διοικητικής ομάδα του, με τον Dr.Dirksen στον ρόλο του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο και οι Μέτοχοι μας είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι με την επιλογή αυτής της κατεύθυνσης , θέσαμε τα θεμέλια προς την μέγιστη εξέλιξη και την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι επιτυχημένη» , προσέθεσε ο Dr.Dr.f.c Fassbender.

Οι μέτοχοι , τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της ARAG SE παραμένουν ενωμένοι υπό την νέα διοίκηση και με πάγιο στόχο να διασφαλίσουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ARAG ως οικογενειακής επιχείρησης, «και αυτό δεν θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια» , τόνισε ο βασικός μέτοχος του Ομίλου.

O Dr.Dr.h.c Fassbender θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ενεργά τον Όμιλο. Μετά την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου του ΔΣ της ARAG SE , θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη Προέδρου του ΔΣ της ARAG Holdings SE. Προτίθεται δε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ARAG SE.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *