Απρόκοπη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ προωθεί το υπουργείο Υγείας

Με την συγκρότηση επιτροπής αλλά και με εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων για την διευκόλυνση της πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοχεύει να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

837282Την Ομάδα Εργασίας που θα εδόσει πόρισμα μέχρι τέλος Μαρτίου απαρτίζουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων, Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, και στελέχη της ΗΔΙΚΑ. Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής Γεώργιος Βήχας.
Επίσης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το πόρισμα «θα αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη».

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *