Απόλλων : Ασφάλιση cyber insurance με penetration test

Με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των δημοσίων οργανισμών να στηρίζεται πλέον σε data και δίκτυα, η βιωσιμότητα και η φήμη των εταιρειών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο διασφαλίζουν τα συστήματά τους έναντι των κυβερνοεπιθέσεων. Η εμπειρία από διεθνείς και εγχώριες επιθέσεις δείχνει ότι το ζήτημα δεν είναι εάν αλλά πότε μία επιχείρηση θα δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση, με ποιες μεθόδους θα περιορίσει τις επιπτώσεις και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπίσει ότι έχει πέσει θύμα Hackers.

Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αναζήτησης αξιόπιστων λύσεων προστασίας από την πλευρά των σύγχρονων επιχειρήσεων, η Απόλλων σε συνεργασία με την IQ Insurance Quality Brokers παρέχει cyber insurance από διεθνείς ασφαλιστικούς ομίλους προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα «προασφαλιστικού ελέχγου».

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μιλώντας σχετικά η Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Απόλλων αναφέρει ότι «Σταδιακά περισσότερες επιχειρήσεις ενημερώνονται για το πώς μπορούν να προστατευτούν μέσα από ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα και τις υπηρεσίες που παρέχονται όχι μόνο στην περίπτωση επίθεσης αλλά και σε επίπεδο συμβουλευτικό. Και αυτό είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δεν ερχόμαστε σαν επαγγελματίες απλά να αντιμετωπίσουμε την έλευση ενός κινδύνου. Αντίθετα, συμβάλλουμε στη “θωράκιση” της λειτουργίας κάθε οργανισμού παρέχοντας το εργαλείο του penetration test ώστε ο επιχειρηματίας να εντοπίσει τα “τρωτά” σημεία, να μετριάσει τις επιπτώσεις και να μειώσει το ασφάλιστρό του. Έχουμε αναπτύξει ολιστική προσέγγιση στο cyber risk».

Από την πλευρά τους οι δύο επικεφαλής της IQ Brokers, κ. Α. Αμπατζόγλου και κ. Π. Πιέρρος εξηγούν ότι «Λόγω της μεγάλης συχνότητας κυβερνοεπιθέσεων, απαίτησης λύτρων (ransomware) κτλ που έχουμε πλέον στην Ελλάδα και πλήττουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ως επαγγελματίες μεσίτες ασφαλίσεων κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Πριν τοποθετήσουμε έναν κίνδυνο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα ευπαθή σημεία και να δούμε τις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας. Μέσω ενός Ελέγχου Παρείσδυσης (penetration test), κάνουμε αυτό που θα έκανε ένας Hacker για να διεισδύσει στα συστήματα μίας επιχείρησης και να κρυπτογραφήσει ενδεχομένως τα αρχεία της ή να κλέψει δεδομένα. Βρίσκοντας τα κενά στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αντιληφθούν αρχικά που πάσχουν τα συστήματά τους και να βελτιστοποιήσουν ενδεχομένως τις υποδομές τους. Με το συμβόλαιο ασφάλισης που κατ’ αποκλειστικότητα παρέχουμε, οι πελάτες μας απολαμβάνουν, προασφαλιστικά, συμβουλευτική σε επίπεδο security και κατόπιν οικονομικότερη ασφάλιση με στοχευμένες καλύψεις ανάλογα με τη δραστηριότητα τους».



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *