Ασφαλίσεις Πιστώσεων & Εγγυήσεων. Τι είναι και τι καλύψεις παρέχουν

Οι ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων αφορούν ασφαλιστικές καλύψεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλύπτοντας τους παρακάτω κινδύνους :
215151

Πιστώσεων

Ακολουθήστε μας στο Google News

Με την ασφάλιση πιστώσεων ο ασφαλιστής καλύπτει, σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης, τον ασφαλισμένο του επαγγελματία για ζημία την οποία αυτός ενδέχεται να υποστεί ως αποτέλεσμα της αποτυχίας ενός ή περισσότερων οφειλετών του να αποπληρώσουν εν όλω ή εν μέρει τις υποχρεώσεις τους προς αυτόν (δηλαδή τον ασφαλισμένο).

Με άλλα λόγια η ασφάλιση πιστώσεων καλύπτει τον κίνδυνο μη αποπληρωμής της πίστωσης που έχει χορηγήσει για παράδειγμα ο ασφαλισμένος / πωλητής εμπορευμάτων σε αγοραστή, ο οποίος δεν αγόρασε τα εμπορεύματα τοις μετρητοίς αλλά με πίστωση κάποιων μηνών.

Εγγυήσεων

Με την ασφάλιση εγγυήσεων ο ασφαλιστής, σύμφωνα με τους όρους της ασφαλιστικής σύμβασης, εγγυάται για τον ασφαλισμένο επαγγελματία την εκτέλεση από αυτόν των συμβατικών του υποχρεώσεων.

Η ασφάλιση εγγυήσεων διακρίνεται στις άμεσες και στις έμμεσες εγγυήσεις. Σε γενικές γραμμές στις άμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής επέχει θέση εγγυητή του πρωτοφειλέτη, ενώ στις έμμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής δεν υπεισέρχεται στη θέση του εγγυητή αλλά αναλαμβάνει την κάλυψη του ίδιου του εγγυητή σε περίπτωση που αυτός κληθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από την εγγύηση.

Πηγή : ΕΑΕΕ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *