Ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά κέντρα σε “σχέσεις στοργής”

Από την περίοδο σκληρών διαπραγματεύσεων και των συγκρούσεων για τα νοσήλια πλέον οι σχέσεις μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και παρόχων ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας διέπονται από αγαστή συνεργασία.

Βασικός παράγοντας που οδήγησε στην εξομάλυνση αυτών των σχέσεων ήταν η οικονομική κρίση και oi αλλαγές που επήλθαν στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί πλέον βασικός χρηματοδότης των ιδιωτικών κλινικών και μονάδων υγείας, καθότι οι διαδικασίες πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ έχουν μετατραπεί σε “Γολγοθάς” για τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ενώ η αύξηση των ασφαλισμένων στην υγεία στην ιδιωτική ασφάλιση φέρνει περισσότερα έσοδα για κλινικές και εξεταστικά κέντρα.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικές κλινικές και εξεταστικά κέντρα έχουν συνάψει συμφωνίες και ευρύτερες συνεργασίας παρέχοντας οι δεύτερες υπηρεσίες υγείας (εξωνοσοκομειακές και νοσοκομειακές ) απευθείας σε ασφαλισμένους των ασφαλιστικών , δημιουργώντας ένα άτυπο ιδιωτικό ΕΟΠΥΥ.

Επίσης από κοινού ασφαλιστικές εταιρίες και ιδιωτικοί πάροχοι υγείας θέτουν επιτακτικά προς την πολιτεία το θέμα των συνεργασιών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιο τομέα για την υγεία και τις υπηρεσίες.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *