Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ρωτούν την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών

Σειρά ερωτήσεων, που έχουν διατυπωθεί από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, απευθύνονται προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, λόγω του θεσμικού της ρόλου, μέσω της ομάδας “Ενεργοί Ασφαλιστές” που εκφράζεται κυρίως από ομώνυμη διαδικτυακή ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook.

H συγκεκριμένη ομάδα έχει δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Facebook και μέχρι στιγμής απαριθμεί κοντά στα 7000 μέλη

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο :

Ακολουθήστε μας στο Google News

Προς Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας(ΕΑΕΕ)
Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες ερωτήσεις οι οποίες καταγράφηκαν σε ηλεκτρονικό μέσο από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Παρακαλούμε όπως απαντήσετε λόγο του θεσμικού ρόλου που έχετε απέναντι σε αυτούς αλλά και στην Ελληνική αγορά. Ζητάμε σε πρώτη φάση να απαντήσουν από την αρχή κατά σειρά όσες θέλουν κ σε εύλογο χρόνο τις υπόλοιπες. Η απάντηση τους δεν σας δεσμεύει ως προς το ρόλο σας. Μπορείτε να μην απαντήσετε κ να σιωπήσετε. Η σιωπή σας είναι κ αυτή μια ξεκάθαρη απάντηση για εμάς.
Σας παραθέτονται οι ερωτήσεις:
1)Ως προς την εποπτεία που ασκείτε έχουν υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της δουλειάς σας?
2)Ποια είναι η γνώμη σας για τους Έλληνες Διαμεσολαβητές? Έχουν την επάρκεια γνώσεων για να ανταποκριθούν? Έχουν τη στήριξή σας? Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξουν για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα? Τι περιμένετε απ’ αυτούς? Γιατί δε μπαίνουν νέοι στο επάγγελμα, παρότι έχουμε μεγάλη ανεργία?
3)Ποιά είναι η επίσημη θέση τους ως προς το γεγονός πως τα οχήματα που βρέθηκαν ανασφάλιστα και τους επιβλήθηκε η ποινή των 250 Ευρώ με την μορφή παραβόλου… (δηλαδή δημοσίου εσόδου) πρέπει πρώτα να αποπληρωθεί το παράβολο και μετά να ασφαλίσει ο πολίτης… Δηλαδή το κράτος δεν το ενδιαφέρει αν είναι ασφαλισμένα τα οχήματα απλά το ενδιαφέρει να εισπράξει το δημόσιο έσοδο και μέχρι τότε ας είναι ανασφάλιστοι όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το παράβολο… Θα ήθελα να μάθω την επίσημη θέση των παρευρισκομένων φορέων σχετικά με αυτό και αν δεν συμφωνούν τι ενέργειες έκαναν για να το ανατρέψουν…
4)Τι θα γίνει με τον ΑΜΚΑ καθώς και πως θα γίνεται η χρήση του σε ότι αφορά τα προγράμματα υγείας ( ανάληψη αποζημίωση )
5)Γιατί 20 χρόνια τώρα η Ασφαλιστική Αγορά δε λέει να ξεκολλήσει από το 2,2%. Τι ενέργειες έχουν σκοπό να κάνουν για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη. Πως η Πορτογαλία πχ είναι στο 7%?
6)Πότε επιτέλους θα προστατευτούν τα μικρομεσαία χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που εργάζονται στο agency από τους διευθυντές γραφείων που λυμαίνονται τον κόπο των συναδέλφων;
7) Πως υπολογίζεται το ποσόν αυτό και κατά πόσο είναι νόμιμο, από την στιγμή μάλιστα, που στην πρώτη σελίδα αυτών των συμβολαίων αναφέρεται “δικαίωμα εφάπαξ” 15€. Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν ο πελάτης – ασφαλισμένος, γνωρίζει για αυτήν την χρέωση. Και τέλος, πως είναι δυνατόν να υπάρχει δικαίωμα 30 έως 50€ στα ετησίως ανανεωμένα και στα παλαιά ισόβια να χρεώνεται δεκαπλάσιο και πλέον, ποσόν?

8)Έχουν κάποιο πλάνο δράσης με κινητοποίηση συλλόγων ΚΑΙ ασφαλιστών ώστε να διαδοθεί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους κλάδους με τη μορφή συχνών εκδηλώσεων ή ότι άλλο;;; 9)Πότε στο καλό θα γράψετε απλούς κατανοητούς και ξεκάθαρους όρους ασφάλισης ;;;;;;;;??????
10)Από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα εξοφλήσεις των συμβολαίων με τον ηλεκτρονικό τρόπο εξοφλήσεις των εταιριών επίσης και με τον κωδικό πληρωμής ο πελάτης μπορεί να πληρώσει το συμβόλαιο του και από το σπίτι του ποιος ο λόγος POS μηχανήματος στο γραφείο μας ;;;. Επίσης τα νούμερα για εμάς είναι συγκεκριμένα δηλαδή εισπράττουμε ασφάλιστρα που είμαστε υποχρεωμένοι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τα αποδώσουμε στις εταιρίες και οι εταιρίες από αυτό θα μας αποδώσουν προμήθειες και τέλος του έτους την βεβαίωση προμηθειών ….άρα πολύ ξεκάθαρες διαδικασίες ….ποιο το νόημα POS μηχανημάτων???? Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν τελικά το επάγγελμα μας υποχρεούται POS μηχάνημα της και επαγγελματικού λογαριασμού .
11)Προχθές στην επαναπιστοποιηση θέσαμε θέμα για την επαγγελματική μας ευθύνη. Κλείνω αισίως τα 18 χρόνια στο χώρο κι ακόμα το μόνο επάγγελμα που υποχρεούται να φέρει συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης είμαστε εμείς και μια ακόμη κατηγορία καμένων. Θέλω να ρωτήσω γιατί δε συμβαίνει το ίδιο με όλα τα επαγγέλματα. 12)Κυκλοφόρησαν σήμερα οι τζίροι των ασφαλιστικών εταιρειών του 2017.Με θλίψη βλέπουμε ότι δεν ξεπερνούν το 2% του ΑΕΠ.3,5 δις-187δις.Δεν εμπιστεύεται κύριοι της ένωσης ο καταναλωτής τις ασφαλειες.Πουλησαν και οι κωτσοβολοι και οι βενζίνες και οι λογιστές, οι σύμβουλοι επιχειρήσεων και ο Πάκο και οι αντιπροσωπείες αυτοκίνητων και οι ενώσεις ελαιοπαραγωγων,οι τραπεζίτες και τα γραφεία κηδειων,γεμισε και πλατφόρμες το ιντερνέτ κλπ. αποτέλεσμα κύριοι είναι κατεδαφίσατε το προϊόν και ξεφτιλιστηκε.Ολοι θέλουν να δώσουν πρόσφορο ένας χαμηλότερα από τον άλλον πού να ξέρει ο άμοιρος πελάτης τι του επιφυλάσσεται πίσω από την ωραία τιμή που βρίσκεστε βωμό του φτηνού κυκλοφορούν προϊόντα με ένα σωρό εξαιρέσεις και μηδενικό loss ration που σκοπό έχουν να πάρουν τα λεφτά του πελάτη να οικονομήσει η εταιρεία και ο διαμεσολαβητής και ο πελάτης να νομίζει ότι έχει ασφαλεια.Εδω τα πρωτεία έχουν οι τραπεζιτες.Αν σκεφτούμε ότι τα 3,5 δις που βλέπουμε δεν είναι καθαρά ασφαλιστικά προιοντα,αλλα μεγάλο κομμάτι επενδυτικά που γίνονται από τους τραπεζίτες παραμυθιάζοντας τον κόσμο, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
13)Στα πλαίσια της προεκλογικής εξαγγελίας του προέδρου της ΝΔ, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ο τρίτος πυλώνας ασφάλισης, ως μέσο επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Το ερώτημα είναι : α) ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για αυτήν την μετάβαση; β) Με ποιον τρόπο θα καθιερωθεί η ιδιωτική ασφάλιση στην συνείδηση του καταναλωτή, ώστε να μην αντιμετωπίσει αυτόν τον πυλώνα ως “χαράτσι”; γ) Με ποιους τρόπους θα δημιουργηθούν μηχανισμοί υψηλής εποπτείας, εκτός από το solvency I & 2, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στην ιδιωτική ασφάλιση; δ) Πώς σκοπεύει η ένωση να δώσει συνέχεια στο επάγγελμα – λειτούργημα του διαμεσολαβητή, αφού τα τελευταία χρόνια παρά την ανεργία, παρατηρείται το φαινόμενο να μην εισέρχονται νέοι επαγγελματίες στο χώρο, αλλά αντίθετα να αναπτύσσονται τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων; ε) πώς σκοπεύει η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των μαϊμού ΕΠΥ που έρχονται στην Ελλάδα για μικρό χρονικό διάστημα και αφού κάνουν ζημιά στον κλάδο, αποχωρούν αφήνοντας πίσω τους ταλαιπωρημένους καταναλωτές και συσσωρευμένες ζημιές; Σκοπεύει η ένωση να πιέσει την τράπεζα της Ελλάδος και οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα, προς την κατεύθυνση να γίνει υποχρεωτική η ένταξη μια εταιρείας στην ένωση, πριν ασκήσει δραστηριότητες στην χώρα μας;
14)Ποια είναι η θέση της Ένωσης κ της Τράπεζας Ελλάδος όσο αναφορά τις πρακτικές των 4 ασφαλιστικών που συνεργάζονται με τις 4 “αδερφές’ Ασφαλιστικές?
15)Για ποιο λόγο καταργήθηκε ο θεσμός του δόκιμου ασφαλιστή τη στιγμή που ήταν , από όσο γνωρίζω , πολύ πετυχημένος. Γιατί να μην δίνεται η δυνατότητα σε εμάς τους νέους να δοκιμαστούμε σε ένα επάγγελμα αλλά να μας υποχρεώνεται να παίρνουμε μια άδεια με άριστα (οι ερωτήσεις είναι για παπαγάλους) ενώ η δουλειά του ασφαλιστή θέλει περισσότερο πρακτική και όχι θεωρητική εξάσκηση. Μήπως δεν θέλετε νέο αίμα στον κλάδο ;
16)Ποιες ενέργειες σκέφτεστε να κάνετε για τη Περιοχή μου ( Μάνδρα) κ Μάτι για να αναδείξετε την ανάγκη της Ασφάλειας? Πχ γιατί να μη κάνετε ένα σοβαρό σποτ με τις πλημμύρες κ τις φωτιές αντί τα σαχλαμάρες κ ανάλαφρα της κάθε Τηλεπερσονας? Νομίζω θα συγκινήσει περισσότερο κ γιατί όχι να μην βάλετε πρωταγωνιστές πραγματικούς πληγέντες κ βιοπαλαιστές?
)Τα διπλά κ τριπλάσιο τιμολόγια φέρνουν ανάπτυξη κ Εμπιστοσύνη στο κλάδο? Ποια είναι η θέση της Ένωσης κ της Τ.Ε?
18)Η Ιντερσαλονικα γιατί δεν δεν είναι στην Ένωση? Ίσως κ άλλες αλλά η ανωτέρω έχει ένα μεγάλο μερίδιο αγορά?

Η διαχειριστική ομάδα των Ενεργών ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *