Αυξάνονται και πληθαίνουν οι ασφαλιστικές Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών

Τουλάχιστον δύο νέες ασφαλιστικές εταιρίες που παρέχουν ασφάλιση στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) ανακοίνωσαν την λειτουργία τους στην χώρα το τελευταίο δίμηνο .

7744731Ετσι μακραίνει ο κατάλογος αυτής της μορφής των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδα και στο ειδικό μητρώο που καταχωρούνται έφταναν τις 730 στις 30/6/2014 και αφορούσαν το σύνολο των ασφαλιστικών αυτής της μορφής .
Από αυτές οι 596 ασκούν δραστηριότητα στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων όπου παρατηρείται και η πιο έντονη παρουσία των ασφαλιστικών με την μορφή ΕΠΥ και κύρια στον κλάδο της ασφάλισης αστικής ευθύνης του αυτοκινήτου.
Από αυτές την πιο έντονη δραστηριότητα έχουν συγκεκριμένες εταιρίες που εκπροσωπούνται κυρίως από Μεσιτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες οι οποίες αξιοποιούν τους ασφαλιστές συνεργάτες τους για την προώθηση των προϊόντων τους.
Αν και σε επίπεδο εποπτείας (κεφαλαίων ) η αρμοδιότητα ανήκει στις χώρες εγκατάστασης της κάθε εταιρίας, σε κανόνες δεοντολογίας και λειτουργίας διέπονται όπως οι εταιρίες με έδρα ή εγκατάσταση την Ελλάδα . Έτσι ισχύουν και γι αυτές τις εταιρίες οι τελευταίες ρυθμίσεις που αφορούν την προείσπραξη των ασφαλίστρων για τις ασφάλειες αυτοκινήτου.
Σύμφωνα τώρα με ανθρώπους της αγοράς ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει συνεχείς αύξηση παρουσίας αυτών των εταιριών στην Ελλάδα και στην ασφάλιση αυτοκινήτου είναι η δυνατότητα τους να παρέχουν ανταγωνιστικά ασφάλιστρα στους πελάτες τους αντίστοιχα με αυτά των online και direct ασφαλίσεων των ελληνικών εταιριών και μεγαλύτερή προμήθεια προς τους συνεργάτες τους . Επίσης κάποιες από αυτές στοχεύουν και σε ασφαλίσεις ειδικών κατηγοριών οχημάτων όπως τα ΤΑΞΙ τα επαγγελματικά φορτηγά .
Ωστόσο δεν συμμετέχουν στο σύστημα φιλικού διακανονισμού ατυχημάτων ,για άμεση αποζημίωση, σύστημα που εφαρμόζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών μόνο για τις εταιρίες μέλη της με έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *