Διαφωνούν με την συμφωνία σωματείου- NN Hellas για οικειοθελείς αποχωρήσεις υπαλλήλων

Η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου και της NN Hellas για πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης υπαλλήλων από την εταιρία, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
“H εργοδοσία της ΝΝ ξεκίνησε ήδη το σχέδιο απολύσεων που έχει επεξεργαστεί! Ήδη ξεκίνησαν να καλούνται συνάδελφοι, ενώ οι υπόλοιποι υποτίθεται πως πρέπει να παραμένουμε σιωπηρά και υπάκουα στη θέση και το ακουστικό μας σα να μη συμβαίνει τίποτα, περιμένοντας αν και πότε θα έρθει και η δική μας σειρά!!!
Η «εναλλακτική» που επεξεργάστηκε η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, που αποδέχθηκε η εργοδοσία και παρουσιάζεται ως «επιλογή» σε όποιον καλείται να του ανακοινωθεί η απόλυση, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο από ένα Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο δώρο στην εργοδοσία:
Καλείται ο εργαζόμενος που θα του ανακοινωθεί η πρόθεση απόλυσης «εναλλακτικά» να «αποχωρήσει οικιοθελώς», δηλ. να παραιτηθεί, λαμβάνοντας από την πονόψυχη εταιρεία ένα «βοήθημα» ελάχιστα μεγαλύτερο από το ποσό αποζημίωσης συν το επίδομα ανεργίας που έτσι κι αλλιώς θα δικαιούνταν! Αυτό σημαίνει πως ο εργαζόμενος δεν θα έχει καν δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ. Εκτός του επιδόματος ανεργίας δηλ. δεν θα λαμβάνει ούτε μοριοδότηση για μια σειρά παροχές σε αυτόν και τα παιδιά του, για ασφαλιστική κάλυψη στον ΕΟΠΠΥ, για την ανεύρεση άλλης θέσης εργασίας, για οποιοδήποτε πρόγραμμα γι ανέργους, σημαίνει πως δεν δικαιούται δωρεάν μετακινήσεις κ.ά.
Επιτρέπει στην ΝΝ να ισχυρίζεται πως δεν προχωράει καν σε απολύσεις! Της επιτρέπει να βγάζει προς τα έξω μια ατσαλάκωτη εικόνα «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», την ώρα που στέλνει δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία!
Προβάλλεται ως «αίτημα» του Σωματείου που η εταιρεία το …αποδέχθηκε, το …«δικαίωμα» του απολυμένου να παραμείνει «προνομιακός πελάτης» της εταιρείας που τον πέταξε στο δρόμο κ.ά.
Η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου δηλαδή ΚΑΙ αποδέχθηκε από την αρχή όλες τις απολύσεις, αναπαράγοντας όλη την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας ΚΑΙ έχει απορρίψει κάθε σκέψη κινητοποίησης απέναντι στις απολύσεις, συκοφαντώντας και μιλώντας για «απορριπτέες λογικές του παρελθόντος».
Ν’ ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς της ΝΝ να γίνουν δεκάδες απολύσεις χωρίς ν’ ανοίξει μύτη!
Καλούμε τους συναδέλφους στην ΝΝ & κάθε τίμιο συνδικαλιστή στο επιχειρησιακό σωματείο να προχωρήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ σε νέα πραγματική Γενική Συνέλευση του σωματείου. Άλλωστε οι μαζώξεις που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα το ΔΣ, με αποκορύφωμα την τελευταία που ειδοποίησε με email …15 λεπτά(!) πριν τη πραγματοποίησή της, παρεμποδίζοντας σχεδιασμένα τη διεξαγωγή ψηφοφοριών και αποσπώντας «αποφάσεις» δια βοής, δεν αποτελούν Γενικές Συνελεύσεις εργατικού σωματείου.
Γενική Συνέλευση του σωματείου της ΝΝ, με μυστική ψηφοφορία πάνω στις προτάσεις που θα κατατεθούν. Αυτό επιβάλλει το καταστατικό και ο τρόπος λειτουργίας κάθε σωματείου.”


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *