Δωρεάν webinar: «Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός – Α’ μέρος»

Το insurancewebinars.gr διοργανώνει, εντελώς δωρεάν, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ώρες 18:00-19:30, ένα ξεχωριστό διαδικτυακό σεμινάριο-webinar με θέμα πραγμάτευσης την ασφάλιση Πυρός και Διακοπής Εργασιών Επιχειρηματικών ασφαλίσεων. Λόγω της σημασίας της συγκεκριμένης θεματικής και για εκτενέστερη ανάλυση της Διαδικασίας Ανάληψης Κινδύνου Πυρός και Διακοπής Εργασιών Επιχειρήσεων, της Ενεργητικής και Παθητικής Πυροπροστασία, της Τιμολόγηση των κινδύνων και των ειδικών θεμάτων Ασφαλίσεων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων το webinar θα διεξαχθεί σε δύο μέρη, με το δεύτερο διδακτικό σεμινάριο να διεξάγεται στις 18/03/2019.

Η πλήρης αυτή επιμόρφωση τιτλοφορείται: «Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός» και εισηγητής της θα είναι ο Αλέξης Κώτσαλος, Dip Cii, Προϊστάμενος Τομέα Ζημιών Γενικών Κλάδων.
Η ασφάλιση των Πυρός και Διακοπής Εργασιών είναι μία από τις παλαιότερες, παραδοσιακές κατηγορίες ασφαλιστικής δραστηριότητας. Η ασφάλιση Πυρός για τους επιχειρηματικούς κινδύνους διαφέρει από τις ασφαλίσεις κατοικιών. Οι απαιτήσεις για ενημέρωση και εξειδίκευση αυξάνονται συνεχώς όσο το τεχνολογικό, νομικό και οικονομικό περιβάλλον εξελίσσονται, ενώ νέοι κίνδυνοι αναδύονται και νέες καλύψεις επινοούνται προκειμένου να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι υπεύθυνοι ανάληψης κινδύνου, αλλά και οι διαμεσολαβητές χρειάζονται σε βάθος γνώση και τεχνογνωσία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των ασφαλιστικών καλύψεων των μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων.

Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει αναλύει και συζητά σύνθετα ζητήματα ασφάλισης Πυρός, αξιολόγησης των κινδύνων και διαχείρισης των σύνθετων αυτών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και απευθύνεται σε:

Στελέχη και Υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιρειών, ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (συντονιστές ασφαλιστικούς συμβούλους, Unit Managers, πράκτορες μεσίτες ασφαλίσεων).

Ιδιοκτήτες και Στελέχη Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Risk Managers που έχουν την ευθύνη ασφαλιστικής κάλυψης του ενεργητικού των εταιριών που εκπροσωπούν.

Στελέχη και υπαλλήλους Τραπεζών που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα ή διαχειρίζονται την χρηματοδότηση εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών και χρειάζεται να γνωρίζουν το πλαίσιο ασφάλισής τους, προς τον σκοπό προστασίας των χρηματοδοτικών τους χορηγήσεων.

Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών Επιμόρφωσης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, GROUPAMA Ασφαλιστική, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, AEGEAN INSURANCE και GLASSDRIVE.

Θεματολογία

Α) Εισαγωγή στην ασφάλιση Πυρός και Διακοπής Εργασιών Επιχειρηματικών ασφαλίσεων

  • Ασφαλιστικό αντικείμενο και η έκταση της κάλυψης
  • Βασικές έννοιες και Κατηγορίες ασφαλιστηρίων συμβολαίων
  • Καλύψεις & Εξαιρέσεις

Β) Διαδικασία ανάληψης Κινδύνου Πυρός και Διακοπής Εργασιών Επιχειρήσεων

  • Πώς παρουσιάζεται ένας κίνδυνος προς ασφάλιση;
  • Τι πληροφορίες χρειάζεται ένας underwriter;
  • Τι είναι Φυσικός και Ηθικός  Κίνδυνος;
  • Πώς προσδιορίζουμε τα ασφαλιζόμενα κεφαλαία και ποια η σημασία του ορθού υπολογισμού τους;  
  • Πώς προστατεύουμε τους πελάτες μας από την υπασφάλιση;

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Αλέξης Κώτσαλος είναι έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς με πολυετή εμπειρία στο underwriting, στη διαμεσολάβηση και εξυπηρέτηση μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, πάνω στη «Στρατηγική Διοίκηση  Επιχειρήσεων» στα Πανεπιστήμια Staffordshire της Αγγλίας και του Beijing Foreign Studies University στη Κίνα. Είναι κάτοχος Diploma του Chartered Insurance Institute του Λονδίνου (Cii), και πιστοποιημένος Διαπραγματευτής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Είναι επίσης τακτικός εισηγητής  του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) σε θεματικές Επιχειρηματικών ασφαλίσεων και Διαπραγματεύσεων και μέλος της Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδος (ΕΝ.ΔΙ.Ε).  Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο ασφαλιστικό τύπο.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *