Ελεγκτικό Συνέδριο: Ενστάσεις για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Θέματα αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θέτει γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,στην Ολομέλεια του οποίου συζητήθηκαν οι επικείμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις .

417383569

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση αυτή, το Ελεγκτικό Συνέδριο θέτει μεταξύ άλλων τέσσερα βασικά ζητήματα, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
Συγκεκριμένα επισημαίνει οτι δεν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες, προκειμένου να φανεί η βιωσιμότητα του επίμαχου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Επίσης διατυπώνει την άποψη οτι η ένταξη δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών σε ενιαίο ταμείο με τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα δεν συνάδει με τη θέση που το ισχύον Σύνταγμα επιφυλάσσει σ’ αυτούς.
Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις αυξήσεις στις συντάξεις, που ορίζεται ότι θα γίνονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις, αναφέρει ότι αυτές πρέπει να γίνονται μόνο με νόμο.
Ακόμα, μία βασική παρατήρηση της γνωμοδότησης είναι και το θέμα της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ, σχετικά με τις κατηγορίες ασφαλισμένων που εξαιρούνται από αυτή , αναφέροντας χαρακτηριστικά: “σχετικά με την εξαίρεση ασφαλισμένων από τις διατάξεις περί κατώτατης σύνταξης, η εν λόγω διάταξη (παρ. 6) ενδέχεται να εγείρει ζήτημα παραβίασης του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος”.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *