Επιστροφές εισφορών για τον ΕΟΠΥΥ και πριν τα Χριστούγεννα η πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου

Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να πληρωθούν και φέτος οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2018 στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πρόκειται για μία τακτική του υπουργείου Εργασίας που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τις ημερομηνίες πληρωμής. Υπενθυμίζεται ότι οι συντάξεις πληρώνονται στις τελευταίες μέρες κάθε μήνα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, με την πληρωμή της σύνταξης, θα επιστραφεί στους συνταξιούχους το σύνολο του ποσού που είχε παρακρατηθεί υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο, για την πλειοψηφία των συνταξιούχων που λαμβάνει συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ το μήνα, τα ποσά επιστροφής θα είναι ελάχιστα όσο και οι κρατήσεις που έχουν γίνει και θα φθάνουν μέχρι και 100 ευρώ.
Στους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις μέχρι και 1.500 ευρώ τα ποσά επιστροφής θα φθάνουν μέχρι τα 200 ευρώ, ενώ σε συνταξιούχους με συντάξεις από 1500 – 2000 ευρώ τα ποσά επιστροφής, που προκύπτουν με βάση της παρακρατήσεις που είχαν γίνει, θα φθάσουν μέχρι και τα 450 ευρώ


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *