Η “προίκα” της ασφαλιστικής αγοράς από τα οφέλη της πανδημίας… και οι προοπτικές το 2022

Με την παραγωγή ασφαλίστρων να κλείνει για το 2021 ανοδικά κοντα στο 9-10% η ασφαλιστική αγορά φαίνεται να  ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την χρονιά που έρχεται.

Η πρόσφατη έκθεση της KPMG για τα μεγέθη της αγοράς το 2020 και οι εκτιμήσεις που προκύπτουν προσφέρουν πολύτιμα συμπεράσματα και καλό είναι να τα γνωρίζει κάθε επαγγελματίας της ασφάλισης . Τα παραθέτουμε παρακάτω επιγραμματικά : 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά, σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Η δια κράτηση των κερδών λόγω των συστάσεων των εποπτικών αρχών εξαιτίας της πανδημίας έφερε άνοδο στα   ίδια κεφάλαια των ασφαλιστικών εταιριών  κοντά στα  4.4 δισ. Ευρώ.

Σε αυτοκίνητο και υγεία λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων μείωσαν σημαντικά  τον δείκτη ζημιών στον πρώτο κλάδο και περιόρισαν σημαντικά το κόστος στις νοσοκομειακές παροχές. 

Βελτιώνεται συνεχώς η εισπραξιμότητα που έφτασε τις 22 μέρες το 2020 από 25 το 2019 

Οι  δείκτες φερεγγυότητας, και κυρίως στις γενικές ασφαλίσεις παρουσίασαν αύξηση 20 μονάδων. 

Τα δύο μεγάλα deals μεταξύ πολυεθνικών παικτών στην χώρα ( Generali με AXA και NN με Metlife ) δείχνουν συγκέντρωση χαρτοφυλακίων σε παίκτες κορυφής. Στα εγχώρια  μικρά χαρτοφυλάκια δεν προχώρησαν συγκεντρώσεις αν και υπάρχει ενδιαφέρον! 

Τέλος κάτι που αφορά κύρια την ασφαλιστική  διαμεσολάβηση. Εκτίμηση της KPMG είναι ότι o ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα από τους ισχυρούς ομίλους και την εκτιμώμενη επέκταση του τραπεζικού δικτύου.  



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *