Η Allianz είναι ανθεκτική παρά την αύξηση των φυσικών καταστροφών

Ο Όμιλος Allianz ανέφερε καλά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2017 μετά από μια σειρά τυφώνων, καταιγίδων και άλλων φυσικών καταστροφών που αύξησαν τις απαιτήσεις.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε 28,3 (τρίτο τρίμηνο του 2016: 27,7) δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως λόγω μιας άλλης ισχυρής απόδοσης στον τομέα της Ζωής και της Υγείας.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 2,5 (3,0) δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω ζημιών από φυσικές καταστροφές ύψους 529 εκατ. Ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν επίσης στα επιχειρηματικά τμήματα Life and Health and Asset Management, αλλά παρέμειναν συνολικά σε υψηλό επίπεδο.
Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους μειώθηκαν κατά 17,3% σε 1,6 (1,9) δισ. Ευρώ, επηρεασμένα από υψηλές απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές και εν μέρει αντισταθμίζονται από χαμηλότερα φορολογικά έξοδα.
Εξαιρουμένης της επίδρασης των φυσικών καταστροφών, ο Όμιλος παρουσίασε ισχυρή απόδοση παρόμοια με τα προηγούμενα δύο τρίμηνα του έτους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *