Κανένας “πάγος” για την ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονται  σε έκθεση της Kομισιόν, ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές των ρυθμίσεων για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ερμηνείες που δίνονται για “πάγωμα”  του σχεδίου που έχει εξαγγείλει για τις 120 δόσεις με επανυπολογισμό εισφορών σε πρώην ασφαλιστικά ταμεία, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δεν δείχνουν να ανησυχούν

«Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει περιγραφεί. Δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών κι αυτό το έχουμε κάνει γνωστό στους Θεσμούς, οι παρατηρήσεις των οποίων είναι συνήθως αυτού του τύπου», σχολίασαν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Να σημειώσουμε εδώ ότι το επίμαχο σημείο της έκθεσης αναφέρει:«Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας»



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *