Καταγγέλλουν τρομοκρατία των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία

Τριώρη στάση εργασίας από τις 12 έως λήξη ωραρίου οργανώνουν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, οι πέντε Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας.
Αφορμή είναι η κατάθεση από το Υπουργείο Εργασίας του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, το οποίο σε συγκεκριμένα άρθρα τα οποία κρίνονται αντισυνταγματικά από μια πρώτη νομική διερεύνηση, ποινικοποιεί την εργασία μας, απειλεί με βαρύτατες ποινές κάθε πράξη μας, ακόμα και αυτές που έχουν το στοιχείο της αμέλειας, και στην ουσία τρομοκρατεί το σύνολο των υπαλλήλων τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στο σύνολο των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια
Η τακτική μας δεν έχει καμία πρόθεση προστασίας επιόρκων υπαλλήλων που διαβάλουν και συκοφαντούν με τις παράνομες ενέργειες τους το σύνολο των υπαλλήλων.
Αντίθετα, ζητάμε την παραδειγματική τους τιμωρία, στα πλαίσια των υπαρχόντων διατάξεων και υιοθετούμε και την αυστηροποίηση τους.
Αντιδρούμε όμως με την εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι στο πλαίσιο της επιβάρυνσης τους με αυξημένο φόρτο εργασίας, όπως έχουμε αναδείξει τελευταία, μπορούν να κατηγορηθούν, να διαπομπευθούν, ακόμα και να φυλακιστούν χωρίς κανένα δικαίωμα αντίδρασης ακόμα και στα πλαίσια των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού και του Ποινικού Κώδικα.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της ανυπαρξίας των Κυβερνήσεων που λεηλάτησαν τα ταμεία, που συρρίκνωσαν από προσωπικό τις υπηρεσίες και που ως το τέλος του 20ου αιώνα δεν θωράκισαν με μηχανογράφηση τους κόπους μιας ζωής των πολιτών.
Στη κοινητοποίηση συμμετέχουν οι ομοσπονδίες:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π)
Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ)
Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπάλληλων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.ΥΓ.Υ – ΕΟΠΥΥ)


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *