Κινδύνους στην Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, λόγω χαμηλών επιτοκίων, επισημαίνει μελέτη του ΔΝΤ

Με νέα μελέτη το ΔΝΤ προειδοποιεί για τους κινδύνους στην Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, που χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη και δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις στις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες και δη σε εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας.

46364364
Οι γερμανικές και σουηδικές κατά κύριο λόγο ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες και προϊόντα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα – πολλές φορές ξεπερνά ακόμη και τα 30 έτη – χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν εγγυήσεις μακροπρόθεσμης διάρκειας.
Τα stress tests που διεξήχθησαν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, το περασμένο έτος, 2014, έδειξαν πως οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες είναι ευάλωτες σε ένα σενάριο “ιαπωνοποίησης”.
Ειδικότερα, τα stress tests έδειξαν πως σε ένα σενάριο “ιαπωνοποίησης”, ήτοι σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων για μακρά χρονική περίοδο, σχεδόν το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρείων δεν θα ήταν σε θέση να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.
Σε ό,τι αφορά, κυρίως, τις μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, ο κίνδυνος οριστικού λουκέτου είναι αυξημένος.
Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *