Με ιδιωτική ασφάλιση στον ΕΟΠΠΥ

Σύστημα τριμερούς χρηματοδότησης που θα περιλαμβάνει την αυτόματη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες μαζί με την εγγραφή τους στον ΕΟΠΥΥ, φέρεται να προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Κεφάλαιο» η κεντρική τράπεζα στην τελευταία έκθεσή της προκειμένου να συγκρατηθούν οι απώλειες στις συντάξεις αλλά και να αντιμετωπιστούν οι μειώσεις στις ασφαλιστικές παροχές των ασφαλισμένων τάσσεται υπέρ σχετικής πρότασης από την τρόικα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα , από στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της Τρόικα γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ διασφάλισης ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όχι μόνο με παροχές σε χρήμα αλλά και σε είδος( υπηρεσίες Υγείας, φάρμακα) για τους αδύναμους κοινωνικά.
Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας δεν σχολιάζει την σχετική πρόταση της ΤτΕ καθώς όπως επισημαίνεται απηχεί θέσεις της διοίκησης και όχι της πολιτικής ηγεσίας .
Παρ όλα αυτά αυτή η εκδοχή σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο θέμα των παροχών περίθαλψης είναι άγνωστο αν θα μπορούσε να προχωρήσει στην δεδομένη οικονομική συγκυρία. Επίσης δεν διευκρινίζονται οι επιπτώσεις που θα είχε συνολικά στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα μια υποχρεωτικότητα στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας και πως αυτός ο κλάδος θα διαχωρίζεται από τον κλάδο σύνταξης και τις εισφορές που καταβάλουν εργαζόμενοι και εργοδότες.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *