Νέα πρόσωπα στη διοικητική πυραμίδα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με νέα πρόσωπα στην διοικητική της πυραμίδα θα ενισχυθεί η Εθνική Ασφαλιστική και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν οικονομικές ιστοσελίδες στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα τοποθετηθεί ο Σπύρος Μαυρόγαλος.

Η θέση αυτή έμεινε κενή μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Κατσουρίδη που σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας είχε υποβληθεί προ διμήνου και έγινε δεκτή πριν μια βδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μια παραίτηση που έφερε στο προσκήνιο πληροφορίες από το περιβάλλον της εταιρίας για συνεργασία με την αντασφαλιστική εταιρία ARCH Re για εκχώρηση του χαρτοφυλακίου εκκρεμών ζημιών του κλάδου αυτοκινήτου. Πληροφορία που αποτέλεσε και την αφορμή για ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Capital.gr «πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά είναι η ενίσχυση του προφίλ της Εθνικής Ασφαλιστικής, με μία συνεκτική διοίκηση, η οποία θα εφαρμόσει την απαιτούμενη στρατηγική εξυγίανσης και ανάπτυξης.»
Επίσης σύμφωνα με το euro2day.gr Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος θα αναλάβει κ. Φ. Παναγιωτόπουλος. Ωστόσο στη θέση του προέδρου της εταιρίας θα παραμένει ο κ. Δημόπουλος με ενισχυμένες αρμοδιότητες.

Από εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς αλλά και από το κλίμα που διαχέεται από την διοίκηση του μητρικού ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής την Εθνική Τράπεζα είναι προφανές ότι στα σχέδια είναι η πώληση της εταιρίας, σύμφωνα με τις επιταγές και της τρόικας, από πιο ενισχυμένη θέση, καθότι παραμένει ως dealer της ασφαλιστικής αγοράς, και προφανώς δημιουργείται αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά της .



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *