Οι Έλληνες σπάνε όλα τα ρεκόρ ως χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη

Σε έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos και του ιδρύματος VINCI Autoroutes προκύπτει ότι στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν οι χειρότεροι και πιο αγενείς οδηγοί της Ευρώπης

Όπως αναφέρει το reader.gr σύμφωνα με την έρευνα το 67% των Ελλήνων οδηγών έχει βρίσει άλλον οδηγό, το 63% έχει κορνάρει χωρίς λόγο και το 50% πηγαίνει… προφυλακτήρα το προπορευόμενο όχημα. Η Ελλάδα καταγράφεται τρίτη στις προσπεράσεις από δεξιά και σε όσους έχουν κατέβει από το αμάξι για να τσακωθούν με άλλον οδηγό.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αρνητική πρωτιά κατέχουμε και στην κακή οδηγική συμπεριφορά. Το 48% των Ελλήνων οδηγεί χωρίς ζώνη, το 41% μιλά στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί hands free και το 27% έχει οδηγήσει στη ΛΕΑ.

Πρωταθλητές σε ατυχήματα και κακές οδικές συμπεριφορές από την χρήση κινητών στην οδήγηση 

Το 27% δηλώνει πως είτε το έχει χρησιμοποιήσει για κάποια κλήση με ή χωρίς ακουστικά, είτε για να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα, είτε ακόμα για να δει κάποια ταινία (9%). Το 83% έχει χρησιμοποιήσει γενικότερα το κινητό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τέλος το 16% παραδέχεται ότι είχε ή παραλίγο να έχει ατύχημα εξαιτίας της χρήσης κινητού.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *