Οι ασφαλιστικές στην Κερδοφορία. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες στην Ανεργία

Άρθρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Γενικού Γραμματέα του Ε.Ε.Α
Είμαστε χαρούμενοι που τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας τόσο τους ισολογισμούς όσο και τις ανακοινώσεις των ασφαλιστικών εταιριών διαπιστώνουμε ότι στους Γενικούς Κλάδους έχουν μια σημαντική κερδοφορία, ίσως το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που, ναι μεν έχει φέρει μείωση των αυτοκινήτων, αλλά ταυτόχρονα και μείωση των ταχυτήτων (για εξοικονόμηση καυσίμων), άρα και μείωση των ατυχημάτων.
Αυτή τη χαρά, όμως, εμείς δεν τη μοιραζόμαστε με τις “μαμάδες μας” ασφαλιστικές εταιρίες, μιας και οι εταιρίες τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν ένα μέρους του τζίρου, μικρό ή μεγάλο θα το δείξει ο χρόνος, να καρπώνονται όλη τη χαρά μόνες τους.
Οι πωλήσεις direct και μέσω internet και μάλιστα με μειωμένα τιμολόγια καταβροχθίζουν κάθε μέρα μέρος του κόπου και τις δουλειάς μας με τηλεοπτικές διαφημίσεις που προσβάλλουν τον ασφαλιστικό θεσμό και υπομονεύουν το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς. Γιατί όταν ο ανταγωνισμός αναδεικνύει αυτόν που έχει την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή το φθηνότερο νοσοκομειακό πρόγραμμα, πως θα πείσουμε τον πελάτη να ασφαλίσει την περιουσία του, τη ζωή του, την επιχείρησή του, όταν κριτήριο θα είναι αποκλειστικά το κόστος ασφάλισης και όχι η σημασία της κάλυψης για αυτόν και την οικογένειά του; Μήπως στο τέλος δούμε μια διαφήμιση που θα μας λέει ότι ο θάνατος κοστίζει λιγότερα ή περισσότερα χρήματα για την χ ή ψ εταιρία ?
Αλήθεια έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει μία εταιρία με έδρα τις Παρθένες Νήσους και ως «παρθένα» να βγάζει πολύ μικρότερη τιμή από αυτή που διαφημίζετε και να χαλάσει όλη αυτήν την εικόνα που έχετε διαμορφώσει? Τι θα λέτε τότε; Ότι αυτή είναι κακή εταιρία, επειδή πουλάει φθηνότερα ασφάλιστρα από αυτά που πουλάτε εσείς; Για δεκαετίες τώρα προσπαθούσαν όλες οι εταιρίες να πείσουν τους ασφαλιστές ότι δεν πρέπει η ασφάλεια να προσδιορίζεται από την τιμή και τα τελευταία χρόνια όλα αυτά τα τινάζετε στον αέρα στη λογική του εύκολου κέρδους. Μην ξεχνάτε ότι “ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ”.
Είδαμε τις προσπάθειες σας σε συνεργασία με τη ΔΕΙΑ να περάσει ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ από την “πίσω πόρτα”, αφού δεν μπορούσατε να πιστέψετε ότι είχατε υποστεί μια ήττα και ότι οι ασφαλιστές κέρδισαν επιτέλους μια μάχη αξιοπρέπειας. Η νέα διαβούλευση για την είσπραξη των ασφαλιστικών εταιριών ένα μήνα πριν τη λήξη του συμβολαίου του, όπως είναι φτιαγμένο σημαίνει είσπραξη από τις εταιρίες και θα οδηγήσει χιλιάδες διαμεσολαβούντες στην ανεργία, συμπληρώνοντας το πάζλ των ενεργειών που κλέβουν τον ιδρώτα των συναδέλφων που αγωνίστηκαν χρόνια για αυτό το σκοπό.
Αγαπητοί εκπρόσωποι των εταιριών,
Έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να έρθετε στο τραπέζι του διαλόγου και να δούμε όλοι μαζί, ασφαλιστικές εταιρίες και διαμεσολαβούντες το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς. Ιστορικά είναι γνωστό ότι στη δράση υπάρχει αντίδραση. Ο άλλος δρόμος είναι η σύνθεση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό θα αποβεί πιο αποδοτικό και κερδοφόρο και για τα δύο μέρη. Έχουμε κάνει προτάσεις, ανταποκριθείτε άμεσα για το καλό της ασφαλιστικής βιομηχανίας, για το καλό της χώρας μας. Σε μια κοινωνία ανέργων και ρακένδυτων δεν θα υπάρχει χώρος για την ασφαλιστική αγορά. Δείξτε την αγάπη σας για τη χώρα που κερδίσατε πολλά (Ελληνικές Εταιρίες) και σας φιλοξενεί (Ξένες Εταιρίες).
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Ακολουθήστε μας στο Google News

(Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α.)



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *