Πακέτο υπηρεσιών υγείας «Free Clinic» από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας

Το πακέτο υπηρεσιών υγείας «Free Clinic» παρουσίασε την Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας, μέσω του οποίου προσφέρονται -έναντι προκαθορισμένου τιμήματος- προνομιακές τιμές στο σύνολο των παροχών πρωτοβάθμιας υγείας και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δωρεάν 90 χειρουργικές επεμβάσεις για το κόστος νοσοκομειακής περίθαλψης και τον προ- εγχειρητικό έλεγχο ενώ ο ασθενής επιβαρύνεται ΜΟΝΟ με το κόστος ειδικών υλικών και φαρμάκων και τις αμοιβές Χειρουργού και Αναισθησιολόγου.

Η νοσηλεία γίνεται σε τρίκλινο θάλαμο ενώ με παράλληλη χρήση του ΕΟΠΥΥ υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση θέσης σε δίκλινο ή μονόκλινο δωμάτιο, ανάλογα της διαθεσιμότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Την παρουσίαση προλόγισε η ηθοποιός κυρία Λουκία Παπαδάκη ενώ στο σκεπτικό της δημιουργίας του συγκεκριμένου πακέτου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΙΚΕ κος Γρηγόρης Σαραφιανος ο οποίος τόνισε ότι στόχος των Ιδιωτικών Κλινικών, μέσω του συγκεκριμένου πακέτου παροχών, είναι να προσφερθούν αξιόπιστες, ασφαλείς, αποτελεσματικές, αποδοτικές και προσιτές υπηρεσίες υγείας, σε ελάχιστο χρόνο, σε τουλάχιστον στο 89% των πολιτών που σήμερα δεν διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση υγείας και λόγω της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ασφαλιστικής ικανότητας και του υψηλού ποσοστού ανεργίας είναι αναγκασμένο να προσφεύγει στο κρατικό σύστημα λόγω της φτωχοποίησης του πληθυσμού.

«Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους σπουδαστές, στους χαμηλόμισθους, θέλοντας να ανοίξουμε την ιδιωτική υγεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, σε έναν κόσμο που δεν μπορεί σήμερα να την αντέξει οικονομικά», ανέφερε ο κ. Σαραφιανός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κλινικών, μερικά από τα πλεονεκτήματα της κάρτας είναι η ανυπαρξία ανώτατου ηλικιακού ορίου (από το 15ο έτος και άνω), η πανελλαδική κάλυψη, η μη εξέταση προ υπαρχουσών ασθενειών και το χαμηλό κόστος (0,50 ευρώ την ημέρα).

Σήμερα, με το πακέτο υγείας «Free Clinic» συνεργάζονται ήδη οκτώ ιδιωτικές κλινικές από πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ σύντομα αναμένεται και η ένταξη άλλων πέντε.

«Στόχος μας είναι μέχρι τον Ιούνιο να φτάσουμε τις τριάντα κλινικές και απλά θέλαμε να τρέξουμε σταδιακά το πρόγραμμα, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν λάθη και παραλήψεις» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το πακέτο υγείας επίσης αποσκοπεί στη δημιουργία συνεργιών και οικονομιών κλίμακας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών, σε μια προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των αποφάσεων της Πολιτείας για τα μέτρα του rebate και του claw back.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, από το 2011 έως σήμερα έχουν κλείσει 35-40 κλινικές λόγω ελλιπούς ρευστότητας και όχι εξαιτίας της χαμηλής πληρότητάς τους. Τα τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλά και αποπληρώνονται με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις, ενώ μέσω του claw back προσφέρεται το 60% των υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών δωρεάν.

Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος προκύπτει και από το γεγονός ότι οι δαπάνες του έχουν μειωθεί από τα 25 στα 15 δισ. ευρώ.

«Μόνο 235 εκατ. ευρώ τον χρόνο δίνει ο ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές και μάλιστα στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και ποσοστό ΦΠΑ 24%» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην λειτουργία του 24ωρου συντονιστικού κέντρου, στον τρόπο πρόσβασης στο συγκεκριμένο πακέτο, στο ημερήσιο κόστος του 0,50€ και στις τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρθηκε ο κος Δημήτρης Μαρνερης της MVP Group που έχει αναλάβει τα τεχνικά και λειτουργικά θέματα.

Αμέσως μετα το Πάσχα θα ξεκινήσει έντονη διαφημιστική καμπάνια ενώ στις συμβάσεις δεν θα υπάρχουν ψηλά γράμματα.

Ακόμη μίλησαν η κυρία Άννα Καστρινάκη, manager υγείας και ο κος Μελισσουργός CEO μιας από τις συμμετέχουσες κλινικές οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με την οικονομική αδυναμία των ασθενών να νοσηλευτούν σε Ιδιωτικές μονάδες υγείας ενώ ταυτόχρονα ο Δημόσιος τομέας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση.

Την επιτυχία του νέου εγχειρήματος εγγυάται με το κύρος και τη φήμη της ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος ο οποίος έχει 100 Κλινικές ως εγγεγραμμένα μέλη.

FREE CLINIC σημαίνει ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας όταν πραγματικά ο ασθενής τις έχει ανάγκη, χωρίς λίστες αναμονής, με αξιοπρέπεια, αξιοπιστια και προσιτές τιμές για ΟΛΟΥΣ.

FREE CLINIC σημαίνει Ιδιωτικές Κλινικές ανοικτές σε όλους.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *