Παρέμβαση του συλλόγου για την πώληση-“Τι θέλουμε σαν εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής”

Με σημερινή ανακοίνωση του ο σύλλογος των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής παρεμβαίνει στις εξελίξεις αναφορικά με την προωθούμενη πώληση της ασφαλιστικής από τον βασικό μέτοχο την Εθνική Τράπεζα και αναφέρει τα παρακάτω:

Τι θέλουμε σαν εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ακολουθήστε μας στο Google News

Συνάδελφοι,

Μπροστά στις εξελίξεις για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι εργαζόμενοι, στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τη θέση μας για την Εταιρία για την οποία εργαζόμαστε.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το να ζητάμε σαν εργαζόμενοι να παραμείνει Ελληνική η μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρία της χώρας, δεν αποτελεί μια στείρα συνδικαλιστική ιδεοληψία αλλά εμπεριέχει τη βαθιά πεποίθησή μας ότι τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων της Εταιρίας οφείλουν να κατευθύνονται και για την στήριξη της εθνικής οικονομίας,  για την οποία κανένα fund δεν θα ενδιαφερθεί, μιας και ο μόνος στόχος του είναι το γρήγορο κέρδος, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους ή τη χώρα μας.

Αυτός ο προσανατολισμός που είχε και έχει η Εθνική Ασφαλιστική ήταν και ο λόγος που το 2011 έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, υπέστη μεγάλη ζημιά με το “κούρεμα” τους, ενώ οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι πολυεθνικές ασφαλιστικές είχαν «ξεφορτώσει» τον ελληνικό κίνδυνο. Για αυτόν τον λόγο χρειάστηκε τότε κεφαλαιακή ενίσχυση από την ΕΤΕ.

Το ότι είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι δεν μπορεί να μας κάνει να αγνοούμε τη χώρα μας και δεν μπορεί να μένουμε αδιάφοροι στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στα κεφάλαια της και στο που αυτά επενδύονται. Στα κεφάλαιά της που είναι η εξασφάλιση των ασφαλισμένων της.

Οι καταστροφικές, όπως εκτιμάμε, δεσμεύσεις όμως, τόσο της ΕΤΕ, όσο και των κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα από το 2014 — 2015 δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα.

Αυτές οι καταστροφικές δεσμεύσεις για υποχρεωτική πώληση της Εταιρίας μας είναι αυτές που 6 χρόνια τώρα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην πορεία της Εταιρίας, και στην αντιμετώπισή της από την τράπεζα σαν βάρος, βάρος όμως που σε αυτά τα χρόνια της έχει προσθέσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στα αποτελέσματα της.

Μακάρι οι Έλληνες επιχειρηματίες να αποφάσιζαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε μια πολυμετοχική εταιρία, που θα λειτουργούσε σε όφελος των εργαζόμενων, των δικτύων πωλήσεων, των ασφαλισμένων, των μετόχων της και της κοινωνίας. Σε μια πολυμετοχική εταιρία που θα αξιοποιούσε με δίκαιο τρόπο το πελατολόγιο της ΕΤΕ. Αυτό όμως δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα.

Σταθερός προσανατολισμός των εργαζόμενων είναι μια σύγχρονη αξιόπιστη και φερέγγυα Εταιρία με πλήθος προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας και με σωστές, γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες αποζημιώσεων αν κάτι τους συμβεί.

Μια Εταιρία τεχνολογικής πρωτοπορίας που θα στηρίζεται και θα σέβεται τους εργαζόμενους και τα πολύτιμα δίκτυα πωλήσεων, τους ανθρώπους της δηλαδή, για να αναπτύσσεται, με σεβασμό στον κάθε έναν πελάτη που της εμπιστεύτηκε τα χρήματά του, την εξασφάλιση της περιουσίας του, την επιπλέον σύνταξη και την υγεία του.

Καλωσορίζουμε κάθε έναν που μπορεί να έχει τους ίδιους στόχους και επιδιώξεις.

Γιατί 129 χρόνια τώρα, η Εθνική Ασφαλιστική γράφεται με “Ε”, όπως και η Εμπιστοσύνη.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω είναι σημεία που μπορούν να μας βρουν όλους σύμφωνους.

Όλους; Μπα… Πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που θα στέκονται αποκλειστικά στο συμφέρον της τσέπης τους και θα τα θυσιάζουν όλα στον βωμό του βραχυπρόθεσμου κέρδους…

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *