Πετρόπουλος : Άμεση πρωτοβουλία για ένα σχέδιο ρύθμισης οφειλών στα ταμεία ανάλογα με τις δυνατότητες του οφειλέτη

Στο θέμα των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ Πετρόπουλος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που έθεσε σχετική ερώτηση στην διάρκεια περιοδείας του υφυπουργού στην Κομοτηνή.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει άμεση κυβερνητική πρωτοβουλία για μια νέα ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, ο κύριος Πετρόπουλος έκανε λόγο για «κυβερνητική εμμονή για την ρύθμιση των οφειλών που να προσιδιάζει στις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη»: «Μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου, είπα στους δανειστές, στην κυρία Βελκουλέσκου και τον κύριο Κοστέλο, ότι δεν υπάρχει τρόπος επιβίωσης του επιχειρηματικού κόσμου, αν δεν του δώσεις την δυνατότητα να διαχειριστεί τις οφειλές του που συγκεντρώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν μπορεί να είναι λογική, “αν δεν αντέχεις να πεθάνεις”, γιατί οι δανειστές έτσι σκέφτονται», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας. «Εμείς, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτού του είδους την νοοτροπία και επιμένουμε – και είναι ένα πολιτικό θέμα πολύ σοβαρό – να προχωρήσουμε σε μία λογική διαχείριση των οφειλών των ασφαλισμένων, και είναι βέβαιο ότι θα το κάνουμε και θα αποδεχθούν ένα σύστημα που αντιμετωπίζει λογικά το θέμα. Εκεί, πραγματικά δεν μπόρεσαν να μου αντιτείνουν κάποιο πειστικό λόγο. Επιμένουμε σε ένα σύστημα που θα μελετήσουμε με την τεχνική βοήθεια της Κομισιόν, η οποία μάς προσφέρεται. Θέλει ειδική ανάλυση και σχεδιασμό, και θα είναι ένα σύστημα που προσιδιάζει στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες για εκείνα που οφείλει ο κάθε ασφαλισμένος», κατέληξε ο κύριος Πετρόπουλος.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *