Πληρώνει μετά την αξιολόγηση παρόχους και δημόσια νοσοκομεία ο ΕΟΠΥΥ

Μετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου σε παρόχους και δημόσια νοσοκομεία δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο συνέδριο με θέμα “THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE”.
3643644
Ειδικότερα τα βασικά σημεία της ομιλίας του υπουργού έχουν ως εξής :

Κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για το μέλλον. Η αξιολόγηση του προγράμματος που υλοποιούμε θα κλείσει και η οικονομία και η κοινωνία θα πάρουν μια ανάσα.
Θα υπάρξει προοπτική επανεκκίνησης της αναπτυξιακής πορείας στη χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά με δίκαιη κατανομή του βάρους.
Η κρίση δεν παράγει μόνο φτώχεια, αλλά και αρρώστια, λόγω των ψυχοσωματικών διαταραχών του πληθυσμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Δεν έχουμε κανένα λόγο να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Υπάρχουν στρεβλώσεις του παρελθόντος που ακόμα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Πέρσι δεν είχαμε χρονιά κανονικότητας. Φέτος εξετάσαμε το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωρούμε με δέσμη προσλήψεων για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας.
Μετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου.
Έχουμε συνεννοηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές.
Για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει πόρους για δημόσιες δομές και θα πληρώσει τα χρέη του στα δημόσια νοσοκομεία.

Μεριμνήσαμε για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, που ξεπερνούν τα 2.5 εκ. κόσμο.
Επόμενη πρόκληση είναι η κάλυψη μεταναστών και προσφύγων. Η δυνατότητα του συστήματος υγείας ήταν περιορισμένη. Με στρατηγική συνεργειών με το Υπουργείο Άμυνας και τις ΜΚΟ, μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ζήτημα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ξένων οργανισμών όπως το ECDC, δηλ. το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων.
Μπορούμε λοιπόν να συνεργαστούμε με τις υγιείς δυνάμεις στο χώρο της υγείας. Δεν θα μείνουμε στις παθογένειες του παρελθόντος και προχωρούμε σε μια «ηθικοποίηση» του χώρου της υγείας.
Η κοινωνία έχει κουραστεί και βαρεθεί να ακούει λόγια που διαψεύδονται. Σήμα μας είναι η αξιοπιστία και έχουμε την πολιτική βούληση, για να προχωρήσουμε με νέο σχέδιο.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *