Προς τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Δέσμευση από τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας, κ Πολάκη, ότι μέχρι την Τετάρτη 23.12.15, θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι 31/03/2016.
583882

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης των Γιατρών ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ Μπερσίμη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεωργακόπουλο στις 18/12/2015 παρουσία διοικητικών στελεχών και συνεργατών του Οργανισμού.
Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς, με πρωταρχικό, τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη οικονομική δυσπραγία τους.
Κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει ότι ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτοςεξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος.
Ακολούθησαν οι ακόλουθες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της ομαλής συνεργασίας με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ:
Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ότι θα αποπληρωθούν τουλάχιστον δύο μήνες (7ος και 8ος 2015) όσον αφορά τις επισκέψεις, μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ της παράτασης και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων / εξετάσεων. Επίσης υπήρξε η υπόσχεση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ηδιαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων / πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.
Από τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας, κ Πολάκη, ότι μέχρι την Τετάρτη 23.12.15, θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της σύμβασης τουλάχιστον μέχρι 31/03/2016.
Από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, υπήρξε η πρόσκληση της Ένωσης σε διάλογο για το πλαίσιο των νέων συμβάσεων προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, με προκαθορισμένο ραντεβού.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *