Πως ξεκίνησε η δημιουργία της Nationale-Nederlanden (NN)πριν 175 χρόνια;Πότε ήρθε στην Ελλάδα;

Η ιστορία της Nationale-Nederlanden ξεκινά στο Zutphen της Ολλανδίας, στις 12 Απριλίου 1845. Εκείνη την ημέρα, ο Gerrit Jan Dercksen και ο Christiaan Henny ίδρυσαν το Assurantie Maatschappij tegen Brandschade (μια εταιρεία ασφάλισης πυρκαγιάς).

Ο Ολλανδός βασιλιάς Willem II υπέγραψε βασιλικό διάταγμα στις 26 Μαΐου 1845, εγκρίνοντας επίσημα το σχηματισμό της. Από την αρχή, η εταιρεία ανήκε στο δημόσιο, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 400 μετοχών, με τιμή 1.000 ολλανδικών guilders η καθεμία.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι εμπορικές δραστηριότητες άρχισαν στις 8 Αυγούστου, τέσσερις μήνες μετά τη σύσταση της εταιρίας. Δεν είναι σαφές πότε πωλήθηκε η πρώτη ασφάλιση , αλλά τα αρχεία της εταιρίας δείχνουν ότι στις 11 Αυγούστου του 1845 στην Ουτρέχτη, ο ασφαλιστικός πράκτορας Van Woestenberg έγραψε στον τρέχοντα λογαριασμό του: «αριθμός 2 ασφάλισης» δίπλα στο όνομα της Lady Strick van Linschoten.

Η πρώτη απαίτηση καταβλήθηκε αργότερα εκείνου του έτους. Στο Charlois, ένα χωριό κοντά στο Ρότερνταμ, υπήρξε πυρκαγιά στον αχυρώνα που ανήκε σε έναν κ. Barendregt, όπου φυλάσσονταν ελαιόλαδο και λινάρι. Η πυρκαγιά ήταν περιορισμένη και στις 9 Δεκεμβρίου 1845, ο πελάτης έλαβε μια πληρωμή 12 ολλανδικών guilders

Οι ιδρυτές, Gerrit Jan Dercksen και Christiaan Henny

Ο Gerrit Jan Dercksen (1791-1885) και ο Christiaan Henny (1817-1906) γεννήθηκαν και οι δύο στο Zutphen. Στη δεκαετία του 1840 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική κοινωνία της κοινότητας Zutphen. Ο Dercksen ήταν έμπορος, χρηματιστής, σύμβουλος του τοπικού συλλόγου σχιστόλιθου και ασφαλιστικός πράκτορας της εταιρείας ασφάλισης πυρκαγιάς Tielsche. Ο Henny εργαζόταν στο μπακάλικο του πατερα του και ήταν επίσης σύμβουλος της πόλης  Zutphen, συν-διευθυντής της τράπεζας ταμιευτηρίου και πολλά άλλα. Μαζί, αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία ασφάλισης πυρκαγιάς

Η Nationale-Nederlanden ήρθε στην Ελλάδα το 1982

Με την εξαγορά της Proodos Hellenic Insurance and Reinsurance στην Αθήνα, η Nationale-Nederlanden αποκτά παρουσία στην Ελλάδα. Δύο χρόνια αργότερα, η Nationale-Nederlanden ανοίγει το δικό της γραφείο και αρχίζει να δημιουργεί ένα νέο δίκτυο με ασφαλιστικούς πράκτορες.

Δείτε αναλυτικά την ιστορική διαδρομή και την εξέλιξη  της NN από την ιδρυσή της μέχρι σήμερα εδώ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *