Τετράμηνο σερί στην αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων στο κλάδο ζωής των ασφαλιστικών εταιριών

Θετικό πρόσημο τόσο στον κλάδο ζημιών όσο και στον κλάδο ζωής παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων για το πρώτο δεκάμηνο του 2016 των ασφαλιστικών εταιριών μελών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ενώση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2016 ο κλάδος ζωής είχε αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων 2% και ο κλάδος ζημιών αύξηση 1,7%. Ωστόσο συνεχίζεται το αρνητικό πρόσημο στην παραγωγή των ασφαλίστρων αστικής ευθύνης αυτοκινήτου που έφθασε το πιο πάνω διάστημα στο -10,5% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.
Όσον αφορά την συγκρισιμότητα των στοιχείων της παρούσας έρευνας από τον Ιανουάριο του 2016 κι εφεξής, σε σχέση με τα στοιχεία των προηγουμένων περιόδων (μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015), πρέπει να αναφερθεί η αλλαγή στην ταξινόμηση των κλάδων ασφάλισης που επήλθε με την εφαρμογή του Νόμου 4364/5.2.2016 (ΦΕΚ 13 τ’Α) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ».
Συγκεκριμένα, οι εργασίες του κλάδου IV.2. Ασφάλιση υγείας των ασφαλίσεων Ζωής (όπως είχε καταγραφεί με το άρθρο 13 του ν.δ. 400/1970), κατατάσσονται πλέον στους κλάδους 1. Ατυχήματα και 2. Ασθένειες των ασφαλίσεων κατά Ζημιών, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 49, 269 του Ν. 4364/5.2.2016.
Συνεπώς για την ερμηνεία των μεταβολών της παραγωγής ασφαλίστρων που καταγράφεται στην συνέχεια της παρούσας μελέτης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η επίδραση από την ανακατάταξη των εργασιών, όπως περιγράφηκε ανωτέρω.
Τον Οκτώβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν επίσης άνοδο τον ίδιο μήνα (ο όγδοος μήνας με αύξηση εντός του δεκαμήνου του 2016) με συνέπεια να καταγραφεί αύξηση τηςσυνολικής παραγωγής ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση (+8,4%) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2016. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων του δεκαμήνου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 2,0%, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2015.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *