Το ΕΕΑ αρωγός σε πρωτοβουλίες της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Oπως των ΕΕΑΕ- ΕΣΑΠΕ -ΣΕΜΑ όπου έθεσαν στην ατζέντα πολιτικών και ασφαλιστικών εταιρειών θέματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Την θετική ανταπόκρισή τους, εξέφρασαν πολιτικοί και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών σε σειρά θεμάτων που ετέθησαν από τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και του ΕΕΑ, προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και Γ.Γ κ. Δ. Γαβαλάκη, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ΕΕΑΕ -ΕΣΑΠΕ και ΣΕΜΑ στην Εθνική Πινακοθήκη στις 8 Μαΐου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Παρά την μη δέσμευσή τους, η δεκτικότητα πολιτικών και ασφαλιστών που συμμετείχαν στα πάνελ στο να εξετάσουν, συζητήσουν, και να επανατοποθετηθούν στα θέματα που οι ερωτώντες από την πλευρά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έθεσαν ήταν αναγνωρίσιμη και αποτελεί μια σημαντική επιτυχία. 

Η εκδήλωση με το υψηλό ενδιαφέρον και τα σημαντικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και όπως διαμηνύθηκε από τον πρόεδρο του ΕΕΑ θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη σε ανάλογες πρωτοβουλίες Σωματείων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, καθώς η έως σήμερα πρακτική έχει αποδώσει και συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα σημαντικά για τους επαγγελματίες του κλάδου και την ιδιωτική ασφάλιση για έναν κλάδο δυναμικό τις επιδόσεις του οποίου και ανέδειξε μέσα από την τον εισαγωγικό χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ

Η φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων, η αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας ασφαλίσεων όπως ισχύει σε άλλες χώρες, η με ίσους όρους ανάπτυξη των καναλιών προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων, η εφαρμογή ίδιων τιμολογήσεων στα προγράμματα Υγείας από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, η παροχή ασφαλιστικών καλύψεων χωρίς κατά περίπτωση αναστολές, η ενίσχυση της προστασίας του ασφαλισμένου καταναλωτή και άλλα πιο ειδικά θέματα κέρδισαν κατά περίπτωση την ευνοϊκή προσέγγιση και των πολιτικών στους οποίους και επικοινωνήθηκαν  και συγκεκριμένα τους κ.  Π. Τσακλόγλου Ν.Δ,- Ε. Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ,-  Παυ. Χρηστίδη ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και των CEO των ασφαλιστικών εταιρειών κυρίους Χ. Γεωργακόπουλο (Ευρωπαϊκή Πίστη -Allianz) Π. Δημητρίου (Generali) Ι. Καντώρο (Interamerican),  Ν. Ζάχο (NP Ασφαλιστική) Δ. Ζορμπά (Συνεταιριστική).

  Όπως προέκυψε μέσα από την δημόσια συζήτηση, τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στα δύο θεματικά πάνελ, και έγινε ξεκάθαρο, τα όσα η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θέτει σήμερα ως μείζονα ζητήματα βρίσκονται πλέον στην ατζέντα προβληματισμού και επικοινωνίας και των πολιτικών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι συμμετέχοντες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές Πρόεδροι της ΕΕΑΕ κ. Δ. Λύχρου, της ΕΣΑΠΕ κ. Ι. Τοζακίδης, της ΕΑΔΕ και ΣΕΜΑ κ. Μ. Τζωρτζωρής, και από την πλευρά του ΕΕΑ ο Γ.Γ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου κ. Γ. Καραβίας, αποτύπωσαν μέσα από τις ερωτήσεις τους όλα τα βασικά θέματα που χρειάζονται αποφάσεις και ενέργειες οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στους επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά πρωτίστως στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας. 

Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς, ο Διευθυντής της ΔΕΙΑ κ. Σταύρος Κωνσταντάς, η πρόεδρος του ΕΙΑΣ κ. Νάντια Σταυρογιάννη , η Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ κ. Μαρία Δημητριάδη, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, η κυρία Μιλένα Αποστολάκη, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), καθώς και Ceo, Διευθυντές Πωλήσεων, και κάθε βαθμίδος κορυφαία στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *