Όμιλος ΙΑΣΩ : Αύξηση του κύκλου εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δωδεκαμήνου 2015 τα οποία επιβαρύνθηκαν ακόμα μια φορά από τις περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back, καθώς και τις γενικότερες δυσμενείς συνθήκες οι οποίες επικρατούν.

O Dr. Γεώργιου Σταματίου, Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ
O Dr. Γεώργιου Σταματίου, Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε μείωση 6,23% και ανήλθε στα 109,27 εκατ. € από 116,53 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2014.
Αύξηση της τάξεως του 2,96% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ο οποίος διαμορφώθηκε στα 72,99 εκατ. € από 70,89 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2014.

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ
Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 12,85 εκατ. € σημειώνοντας μείωση 8,74% έναντι 14,08 εκατ. € το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014.
Μείωση κατά 10,44% παρουσίασε η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 12,95 εκατ. € ενώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014 ήταν 14,46 εκατ. €.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: «Οι συνεχιζόμενες συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας οι οποίες μαστίζουν την οικονομία της χώρας επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τον κλάδο μας. Τα αποτελέσματα του δωδεκαμήνου του 2015, επηρεάστηκαν καθοριστικά από τις αυξημένες προβλέψεις περικοπών rebate & clawback στο 2015, τα capital controls, και την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 23% στην υγεία.

Τα εισοδήματα των πολιτών ολοένα και μειώνονται. Η ανεργία αυξάνεται. Η παραγωγικότητα καταδικάζεται. Η υγεία των πολιτών, άμεσα επηρεασμένη, γίνεται χειρότερη. Οι συνεχιζόμενοι νέοι φόροι, συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα χωρίς να δίνουν λύση.

Αυτές οι εξελίξεις είναι άμεσα συνυφασμένες με τις προοπτικές και του κλάδου μας και μας επηρεάζουν αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Περιμένουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο σύστημα υγείας, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.

Εμείς, στον Όμιλο ΙΑΣΩ θα συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να εργαζόμαστε για ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Την υγεία μας. Την υγεία όλων των πολιτών που μας εμπιστεύονται και περιμένουν από εμάς το καλύτερο.
Το 2016 το ΙΑΣΩ θα γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Καμία επιτυχία δεν έρχεται τυχαία και αν έρθει σίγουρα δεν κρατάει τόσο πολύ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα αντέξουμε στον χρόνο και στις όποιες αντιξοότητες. Έχω ξαναπεί ότι πιστεύω στην δύναμη των ανθρώπων τους οποίους διακρίνει όραμα για το γενικό καλό, επαγγελματισμός, πίστη και αγάπη σε αυτό που κάνουν. Μόνο αυτό κάνει την διαφορά και Εμείς αυτό το διαθέτουμε.

Ας αποτελέσει αυτή η οικονομική κρίση, μια ευκαιρία για μια ουσιαστική αλλαγή και εύχομαι σε αυτό να συμβάλουν ιδιαίτερα εκείνοι που ασχολούνται με τα θέματα της υγείας».



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *