10+ ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις όταν περνάς από συνέντευξη εργασίας

Σε κάλεσαν για συνέντευξη για τη δουλειά που ήθελες. Συγχαρητήρια! Τώρα αξιοποίησε την ευκαιρία που σου δίνεται, κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις.

Στις Ημέρες Καριέρας 2022 του kariera.gr θα έχεις την ευκαιρία, μέσα σε ένα μόλις διήμερο, να περάσεις από συνέντευξη με όσους εργοδότες θες και να βρεις την επόμενη θέση εργασίας σου σε κλάδους όπως: Λιανική, Εξυπηρέτηση Πελατών, Supply Chain, Logistics, Κατασκευές, Security, Τουρισμός, HoReCa!
Κάνε την εγγραφή σου δωρεάν εδώ και έλα στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Συνεντεύξεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων να τους γνωρίσεις και να δεις ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τις επιδιώξεις σου.
Σε κάθε συνέντευξη εργασίας, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να δει ο δυνητικός εργοδότης σου αν ταιριάζεις με την εταιρεία και τη θέση. Είναι να δεις κι εσύ ταυτοχρόνως αν θα ήθελες να δουλέψεις εκεί. Πώς θα το κάνεις αυτό; Ακούγοντας προσεκτικά και κάνοντας στρατηγικές, έξυπνες, διευκρινιστικές ερωτήσεις στον interviewer σου (τον άνθρωπο που σου παίρνει τη συνέντευξη!). Έτσι θα διαπιστώσεις αν ο δυνητικός εργοδότης σου είναι κατάλληλος για σένα και θα αποφασίσεις αν πρόκειται για μια θέση/δουλειά που σε ενδιαφέρει ή όχι.
Μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις:Μπορείτε να μου αναφέρετε μερικές καθημερινές αρμοδιότητες και ευθύνες που έχει ο συγκεκριμένος ρόλος;Πόσο κρατάει η διαδικασία onboarding (σ.σ. ενσωμάτωσης στην εταιρεία) και τι περιλαμβάνει;Ποιες δυνατότητες εξέλιξης έχει η συγκεκριμένη θέση; Πόσο μπορώ να εξελιχθώ ξεκινώντας από εδώ;Ποιες είναι οι κυριότερες παροχές σας προς εργαζόμενους που σας διαφοροποιούν από άλλες εταιρείες του κλάδου; Θα έχω ευκαιρίες επιπλέον κατάρτισης; Τι προγράμματα εκπαίδευσης εφαρμόζετε;Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πιο δύσκολο/απαιτητικό κομμάτι της δουλειάς;Ποια είναι τα soft skills στα οποία δίνετε περισσότερη σημασία;Έχετε κάποιο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων; Θέλετε να μου πείτε περισσότερα για αυτό;Πώς αναμένετε να αλλάξουν οι αρμοδιότητες της θέσης σε βάθος χρόνου; Ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι για τους οποίους θα πρέπει να δουλέψω αν τελικά προσληφθώ;
Επίσης, ανάλογα με τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σου μπορείς να κάνεις επιμέρους ερωτήσεις για άλλα θέματα, για παράδειγμα:Τι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κάνει η εταιρεία; Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε αυτές;Τι στάση κρατάει η εταιρεία σε θέματα διαφορετικότητας; Πόσο ανοικτή είναι;Ποιες είναι οι δυνατότητες υβριδικής ή εξ αποστάσεως εργασίας;
Κάνοντας ερωτήσεις, όχι μόνο παίρνεις πολύτιμες απαντήσεις, αλλά δείχνεις ένα επίπεδο επαγγελματισμού που όλοι οι managers και οι εργοδότες εκτιμούν. Μετατρέποντας τη συνέντευξη από στεγνό interview σε μια εποικοδομητική συζήτηση, θα δημιουργήσεις σίγουρα καλή εντύπωση και θα σε θυμούνται ως έναν άνθρωπο που έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και ήρθε κοντά στις ανάγκες της εταιρείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *