4 χρόνια φυλακή σε Βίκη Σταμάτη και Ν.Ζήγρα για το “χρυσό” ασφαλιστικό συμβόλαιο στην Ελβετία

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν η Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκο Ζήγρας για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει και τους δύο κατηγορούμενους σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, είχε επιβάλλει χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ την ίδια ποινή είχε επιφυλάξει και στον αποβιώσαντα υπουργό.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το συμβόλαιο της εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG είχε υπογράψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A.

Από το συμβόλαιο αυτό, η Βίκυ Σταμάτη εισέπραξε ετήσια σύνταξη 30.167,60 ελβετικών φράγκων, ενώ ο Νίκος Ζήγρας 33.147,60 ελβετικών φράγκων. Μάλιστα, ο τελευταίος φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα.

Πηγή: .news247.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *