Arag Hellas:Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 20% μέσα στο 2015

Η ασφαλιστική δραστηριότητα του ομίλου της ARAG αυξήθηκε κατά 4,7 %, τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν πάνω από το μέσο όρο της αγοράς της Γερμανίας, στο 7,7% κέρδος στα έσοδα ασφαλίστρων στις διεθνείς αγορές , αύξηση πελατολογίου στη Γερμανία σε ποσοστό 1,3 % και πρόβλεψη για συνεχής επιχειρηματική ανάπτυξη το 2016:
463622
Τα παραπάνω προέκυψαν, μεταξύ άλλων, από την ανακοίνωση τύπου του Ομίλου την 15.6.2016 στο Düsseldorf Γερμανίας, που έχει ως εξής:

«Ο όμιλος ARAG παρουσιάστηκε το 2015 σε εξαιρετική κατάσταση. Σε ορισμένους κλάδους έχουμε πιο επιτυχημένη παρουσία από τους ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι αποτέλεσμα σχολαστικής προσπάθειας πολλών χρόνων, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσα σε ένα σταθερό περιβάλλον μιας οικογενειακής επιχείρησης», εξήγησε ο Dr. Paul-Otto Fassbender, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος του Ομίλου στην ετήσια συνέντευξη τύπου.
Η οικογενειακή επιχείρηση από το Düsseldorf σημείωσε το 2015 εισπράξεις από ασφάλιστρα ύψους 1,65 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι ασφαλιστικές εργασίες του Ομίλου στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,6 % πάνω από το μέσο όρο της αγοράς που ήταν 0,6 %. Οι εισπράξεις από ασφάλιστρα από τη διεθνή δραστηριότητα στην Νομική Προστασία αυξήθηκε κατά 7,7%, ποσοστό ακόμη πολύ μεγαλύτερο από αυτό του 2014. Γενικά η ARAG κατέγραψε 4,3% αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα και πέτυχε για άλλη μια φορά την καλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, η οποία βασίστηκε στη ρεαλιστική επέκταση του χαρτοφυλακίου. Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 4,7 % στο ποσό των 1,72 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Το τεχνικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά ένα σταθερό ποσοστό 9,1%. Υπό την επίδραση του δύσκολου περιβάλλοντος της κεφαλαιαγοράς, το κέρδος των συνηθισμένων δραστηριοτήτων μειώθηκε από το ρεκόρ των 84,5 εκατομμυρίων Ευρώ που είχε φτάσει το 2014.
Η ARAG το προηγούμενο οικονομικό έτος πλήρωσε προς τους ασφαλισμένους της το ποσό των 974,6 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ το 2014 είχε πληρώσει 985,9 εκατομμύρια Ευρώ.
Το έτος 2015 ο όμιλος αύξησε τα ίδια κεφάλαια από 400,6 εκατομμύρια Ευρώ σε 426,5 εκατομμύρια Ευρώ και παρά την επιρροή της αδύναμης αγοράς κεφαλαίων πέτυχε μία καλή απόδοση κεφαλαίων μετά φόρων, ύψους 7,1%. «Ως κύριος μέτοχος, αισθάνομαι ότι οι επενδύσεις μου είναι σε καλά χέρια με την ARAG», υπογράμμισε ο Dr. Paul-Otto Fassbender.

Η Νομική Προστασία ως μεγαλύτερος κλάδος του Ομίλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και κατέγραψε κέρδος κοντά στα 55 εκατομμύρια Ευρώ στα ασφάλιστρα. Οι εισπράξεις ασφαλίστρων αυξήθηκαν κατά 6,9%. Από τη διεθνή δραστηριότητα οι εισπράξεις ασφαλίστρων αυξήθηκαν κατά 7,7 %, με τα καλύτερα αποτελέσματα να καταγράφονται στην Ισπανία, τη Σκανδιναβία και τις Η.Π.Α. Στη Γερμανία η Νομική Προστασία αυξήθηκε για άλλη μια φορά πάνω από το μέσο όρο της αγοράς.

Στις Γενικές Ασφαλίσεις τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3,3%, παρά τη ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας “Niklas” σε ορισμένες περιοχές με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ζημιών από ασφαλισμένα κτίρια. Παρ ‘όλα αυτά, η αύξηση των ασφαλίστρων συνέβαλε σε σημαντική μείωση του δείκτη ζημιών από 56,1 % σε 52,5%.

Στις Ασφαλίσεις Υγείας το 2015 η ΑRAG ενίσχυσε τη θέση της ως ένας υψηλής ποιότητας ασφαλιστής στη γερμανική αγορά. Ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 4 %, ενώ τα έσοδα από ασφάλιστρα ανέβηκαν και εδώ κατά 1,5 %πάνω από το μέσο όρο της αγοράς με ποσοστό αύξησης 2,1 %.

Στις Ασφαλίσεις Ζωής η ARAG ήταν μία από τις πρώτες γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες που, σύμφωνα με το νέο μεταρρυθμιστικό νόμο στον κλάδο Ζωής, μείωσε τις προμήθειες πωλήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια της φάσης των χαμηλών επιτοκίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από ασφάλιστρα να μειωθούν κατά 0,6%.


Ειδικότερα για την ARAG HELLAS

Ο Γενικός Δ/ντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ARAG SE στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Τσεκούρας μας γνώρισε, πως για την ARAG HELLAS το 2015 ήταν μια πολύ καλή χρονιά, που βρήκε το υποκατάστημα με αύξηση ασφαλίστρων 20%, παρά τις γενικότερες δυσκολίες της αγοράς και τη μείωση των ασφαλίστρων του κλάδου.

Ο Γενικός Δ/ντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ARAG SE στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Τσεκούρας
Ο Γενικός Δ/ντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ARAG SE στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Τσεκούρας

Το θεαματικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στην επιτυχημένη διείσδυση νέων καινοτόμων προγραμμάτων που διατίθενται στην αγορά και αφορούν στην κατοχύρωση των ασφαλισμένων απέναντι στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα στην ενεργοποίηση και αξιοποίηση της Συμβουλευτικής Νομ. Προστασίας, αφού οι καταναλωτές πραγματικά έχουν ανάγκη να ενημερώνονται για το ισχύον καθεστώς της υπηρεσιακής / επαγγελματικής τους δραστηριότητας, μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην νομοθεσία και στην εντατικοποίηση της διαμεσολάβησης από κάποιους μεσίτες της αγοράς, που αφορούν στον κλάδο της Ν.Π. Οχημάτων.

Τέλος ο κ. Τσεκούρας αναφέρει «όλα τα παραπάνω δείχνουν πως η Νομική Προστασία αποτελεί ένα αναδυόμενο κλάδο ασφάλισης, με πολλά περιθώρια ανάπτυξης, αφού πάντοτε – αλλά κατεξοχήν σε περιόδους οικονομικής κρίσης – οι καταναλωτές ασφαλιζόμενοι στην ARAG βρίσκουν τον εξειδικευμένο ασφαλιστή Ν.Π. που εγγυάται την παραφύλαξη των συμφερόντων τους, αφού στο χώρο των νομικών διαφορών τους απαλλάσσει από το κόστος των νομικών συμβουλών, του εξωδικαστικού διακανονισμού, αλλά και της δικαστικής αντιπαράθεσης έχοντας στο πλάι τους τον δικηγόρο που εκείνοι μπορούν να επιλέγουν».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *