EEAE: Πέντε προτάσεις για μείωση των συνεπειών της πανδημίας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Πέντε προτάσεις εξειδικευμένες σε μέτρα, που θα διευκολύνουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την αγορά που δραστηριοποιείται καταθέτει η Ε.Ε.Α.Ε αποστέλλοντας και σχετική επιστολή στο ΕΕΑ, μέσω της οποίας εκφράζονται και προσωπικά προς τον πρόεδρό του κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και των συνεργατών του,  ευχαριστίες, για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των κινήσεων που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα την στήριξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΑΕ στην δέσμη προτάσεων που καταθέτει τονίζει ότι δε θα χρειαστεί να γίνει (μια ακόμα) άμεση εκταμίευση από τα ταμεία του κράτους, αλλά αντίθετα τα μέτρα αποβλέπουν στην σταδιακής ελάφρυνσης του κλάδου καθώς και οι συνέπειες της διερχόμενης κρίσης σταδιακά θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για την αντιμετώπιση των επερχόμενων, άσχημων για την αγορά, συνεπειών λόγω κορονοϊού η ΕΕΑΕ προτείνει:

  • Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% για τα εισοδήματα έτους 2019: Θεωρώντας δεδομένη την μείωση των εργασιών και άρα των εισοδημάτων το συγκεκριμένο μέτρο θα ελαφρύνει άμεσα τις επιχειρήσεις, χωρίς να χρειαστεί η άμεση εκταμίευση κονδυλίων για την ενίσχυση της αγοράς εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Πρέπει να τονίσουμε πως το υπάρχον καθεστώς που αφορά στην προκαταβολή φόρου, είναι ούτως ή άλλως επαχθές και άδικο, κάτι που σημαίνει πως, υπό τις νέες συνθήκες, θα μεγενθύνει εξαιρετικά την δυσκολία όλων να είμαστε συνεπείς προς τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά μας έξοδα. Πρέπει να έχουμε κατά νου πως οι συνέπειες αυτής της κατάστασης στον δικό μας κλάδο, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, θα γίνουν ορατές ίσως αρκετά πιο πίσω χρονικά. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τονίζεται διαρκώς!

  • Εφαρμογή μέτρου Μερικής Αναστολής Εργασίας με συμμετοχή του κράτους: Να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολεί μερικώς τους υπαλλήλους του και το κράτος να συμμετέχει στην αναπλήρωση των ωρών (αναφερόμαστε στους εργαζόμενους με πλήρες ωράριο), έτσι ώστε να διατηρηθεί το κεκτημένο των εργαζομένων ,αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να διατηρήσουν ακέραιο το προσωπικό τους για το χρονικό διάστημα εκείνο που θα κριθεί αναγκαίο. Επισημαίνουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να αφορά σε εκείνες τις επιχειρήσεις/γραφεία τα οποία θέλουν και φυσικά θα παραμείνουν ανοικτά.
  • Μείωση ή και διαγραφή πρόσθετων τελών στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων στις Δ.Ο.Υ. : Ακόμη και αν αυτές θα αφορούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είναι καλοδεχούμενες.
  • Μείωση φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα έτους 2019 στο 20% .
  • Φοροαπαλλαγή στα ασφάλιστρα Ζωής και Περιουσίας:

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και προτείνεται ως απαραίτητο μέτρο για να βοηθηθεί ο Κλάδος στην επανεκκίνηση που ελπίζουμε πως θα υπάρξει, όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να βαδίζουν προς την κανονικότητα. Θυμίζουμε ότι η Πολιτεία έχει ήδη υποσχεθεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο φυσικά αφορά εξίσου τις εταιρείες, αλλά θα αποτελέσει δικό μας σημαντικό εργαλείο για την συνέχεια.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *