Enterprise Insurance : Δεν έχουμε προβλήματα με τις εποπτικές αρχές

Δυστυχώς για πολλοστή φορά στην πολύπαθη Ελληνική ασφαλιστική αγορά και ενώ με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός του κλεισίματος της «EVIMA» υπάρχουν αναφορές και για άλλες ασφαλιστικές εταιρίες που βρίσκονται σε κίνδυνο, έκαναν την εμφάνισή τους και δηλώσεις και άρθρα για τις εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα με το καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την φερεγγυότητα, την αυστηρότητα εποπτείας και το αν μπορούν οι εταιρίες αυτές να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Επειδή συνήθως οι γενικεύσεις οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα, καλό είναι να επιβεβαιώσουμε ότι η εταιρία μας δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουν προβλήματα με τις εποπτικές αρχές είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Είναι μια εταιρία που διανύει τον τέταρτο χρόνο παρουσίας της στην Ελλάδα, έχει συνάψει συμφωνίες με συνεργάτες που διακρίνονται στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά και με στελέχη με αναμφισβήτητο ήθος και γνώση του αντικείμενου.

Εκπληρώνει στο ακέραιο και εμπρόθεσμα όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανάληψη κινδύνων στην Ελλάδα όπως φόρους, τέλη εισφορές στο Επικουρικό Κεφάλαιο, Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης κλπ. και υποβάλλει τα σχετικά αποδεικτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος όποτε της ζητηθεί.

Επίσης μέσα στο 2012 κατέβαλλε σε χιλιάδες περιπτώσεις αποζημιώσεων το ποσό των συνολικά 9,63 εκατομμυρίων Ευρώ και έχει πολύ χαμηλό ποσοστό επιδίκων ζημιών λόγω της υψηλής της ρευστότητας.

Οι Ελληνικές εργασίες είναι κερδοφόρες για την Enterprise Insurance Company Plc κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στην πολιτική ανάληψης κινδύνων, αλλά και στην γενικότερη βελτίωση των δεικτών συχνότητας και κόστους αποκατάστασης ζημιών λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.

Παρόλα αυτά η εταιρία μας δεν πρόκειται να αναπτύξει τις εργασίες της με πρακτικές πρόσκτησης που ακολουθούνται μετά το «κλείσιμο» ασφαλιστικών εταιριών και την αρχή μας αυτή συμμερίζονται και εφαρμόζουν και οι συνεργάτες μας.

Οι επενδύσεις της Enterprise Insurance Company Plc είναι αλώβητες από την παγκόσμια οικονομική κρίση γιατί αποτελούνται αποκλειστικά από μετρητά και Ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα με άριστη αξιολόγηση και για όλους τους παραπάνω λόγους έχει την δυνατότητα να προσφέρει τα ανάλογα ασφάλιστρα στον Έλληνα καταναλωτή.

Το σύνολο της δραστηριότητάς της ελέγχεται από τις αυστηρότατες εποπτικές αρχές και ασφαλιστικούς φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και υπάγονται οι ασφαλιστικές εταιρίες που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ.

Η εποπτεία αυτή ασκείται όχι μόνο για την σημαντική παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και εκτός της χώρας καταγωγής της σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές όλων των xωρών στις οποίες εργάζεται η Enterprise Insurance Company Plc, όπως η Ιρλανδία, Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Δανία, η Σουηδία, και η Αυστρία.

Στο άμεσο μέλλον η Enterprise Insurance Company Plc αναμένεται να γίνει η τρίτη Ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρία που θα λάβει άδεια λειτουργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ως ανερχόμενη ασφαλιστική δύναμη και συνεργαζόμενη με αντασφαλιστικές εταιρίες που συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες παγκοσμίως, η πιστοληπτική της ικανότητα αξιολογήθηκε με «Α-» κατά την έκδοση ομόλογου της που διατέθηκε στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Ομόλογο: ISIN DE000A1G9AQ4).

Επίσης όσον αφορά την Ελλάδα η Enterprise Insurance Company Plc αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και βελτίωσης του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, προχωρά με σύμβουλό της διεθνή Ελεγκτικό Οίκο, σε υλοποίηση των διαδικασιών για τον ορισμό Νομίμου Αντιπροσώπου για την ίδρυση Υποκαταστήματος.

Η εταιρία μας λοιπόν που εδρεύει στο Γιβραλτάρ, έχει την δυνατότητα και την τιμή να προστατεύει και να προάγει τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα των πελατών και των συνεργατών της, γιατί είναι μία απόλυτα υγιής, αξιόπιστη, και φερέγγυα ασφαλιστική εταιρία με μεγάλες δυνατότητες και προοπτική σε διεθνές επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ENTERPRISE INSURANCE COMPANY PLC

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013″

Πηγή: insuranceforum.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *