Eurolife ERB : Η ασφαλιστική εταιρία που κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και “φλερτάρει” με την πρώτη θέση της αγοράς

Η Eurolife ERB  Ασφαλιστική συμπληρώνει φέτος έτος 20 χρόνια λειτουργίας και είναι η νεώτερη ασφαλιστική εταιρία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης..

Μάλιστα, κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι  ξεκίνησε το 2000 αποκλειστικά ως τραπεζοασφαλιστική εταιρία της Εurobank για να εξελιχθεί στην πορεία ως πολυκαναλική ασφαλιστική.

Σε αυτά τα 20 χρόνια  ακολούθησε μια πολιτική ανάπτυξης που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μοντέλο για τα Ελληνικά δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ενα μοντέλο ανάπτυξης που την έχει φέρει να είναι ανάμεσα στις εταιρίες ηγέτες του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης με τους βασικού της ανταγωνιστές της να είναι πολυεθνικοί όμιλοι που ήταν ή ήρθαν στην Ελλάδα μετά εξαγορές άλλων τραπεζικών θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, «Business Leaders in Greece 2019», το 2018  οι δύο ασφαλιστικές της Eurolife διακρίθηκαν στον ασφαλιστικό τομέα  με βάση τα κέρδη EBITDA κατακτώντας την πρώτη θέση η Ζωής  “EUROLIFE ERB Α.Ε.Α.Ζ.” και την τρίτη θέση η Γενικών Ασφαλίσεων “EUROLIFE ERB Α.Ε.Γ.Α.”

Από στοιχεία και εκτιμήσεις η Eurolife ERB  δείχνει να στοχεύει συνολικά την πρώτη θέση του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, απειλώντας ευθέως την ηγεμονία, εδώ και χρόνια, της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δείτε ποιες είναι οι χρονολογίες σταθμοί  στην 20χρονη πορεία και εξέλιξη της Eurolife ERB, όπως της αναφέρει στην ιστοσελίδα της: 

2000

Ξεκινήσαμε από το χώρο του bancassurance, σχεδιάζοντας ειδικά τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα για τους πελάτες της Τράπεζας Eurobank.

2002

Λανσάραμε το Πρόγραμμα Δημιουργίας Κεφαλαίου Flexi – ένα πρωτοποριακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να αποταμιεύει για τη σύνταξή του, ανάλογα με τα οικονομικά του. Η επιτυχία του προγράμματος Flexi δίνει ισχυρή ώθηση στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής.

2004

Εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή στο χώρο του bancassurance, λανσάροντας στην ελληνική αγορά προϊόντα Unit Linked. Με τον ειδικό μηχανισμό λειτουργίας τους, εξασφαλίζουν στη λήξη του προγράμματος προστασία του κεφαλαίου επένδυσης.

2005

Κατακτήσαμε την 1η θέση στην παραγωγή Ασφαλίστρων Ζωής στην ελληνική αγορά, ξεπερνώντας τα €385 εκατ. Ταυτόχρονα, θέσαμε τις βάσεις για ανάπτυξη νέων δικτύων πωλήσεων, πανελλαδικά, με ειδικά επιλεγμένους συνεργάτες. Την ίδια χρονιά αποκτήσαμε νέες εγκαταστάσεις και ενισχύσαμε τις υποδομές μας.

2006

Καταφέραμε να βρεθούμε και πάλι στην κορυφή, διατηρώντας την 1η θέση στην παραγωγή Ασφαλίστρων Ζωής για ακόμα μια χρονιά.

2008

Εξαγοράσαμε την ασφαλιστική εταιρεία ACTIVA Insurance, διπλασιάζοντας το χαρτοφυλάκιό μας στις Γενικές Ασφαλίσεις και ενισχύοντας το δίκτυο πωλήσεών μας με ένα έμπειρο και αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών.

2009

Αναβαθμίσαμε τα ασφαλιστικά μας προγράμματα με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένες λύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

2015

Μετακινηθήκαμε σε νέα ιδιόκτητα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα κτιριακό συγκρότημα που αποτελεί σύμβολο για την πόλη μας

2016

Ο διεθνής επενδυτικός όμιλος Fairfax Financial Holdings Limited μας εμπιστεύτηκε και από τον Αύγουστο του 2016 ελέγχει από κοινού με την OMERS Administration Corporation το 80% του Ομίλου μας.

2017

Διατηρήσαμε την ηγετική μας θέση στην ασφαλιστική αγορά, τόσο σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, όσο και σε αναπτυξιακές δράσεις. Πραγματοποιήσαμε συστηματική εργασία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, αλλά και σημαντικές επενδύσεις σε έργα υποδομής που ξεπέρασαν το 2017 τα €2 εκατ.και προετοιμάζουν τον Όμιλό μας για την επόμενη ημέρα.

2018

Συνεχίσαμε τις υψηλές μας επιδόσεις, διατηρώντας την κορυφαία μας θέση σε κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Επενδύσαμε σε νέα προϊόντα και εργαλεία, καθώς και σε έργα υποδομής που βελτιστοποιούν ακόμα περισσότερο τον τρόπο που λειτουργούμε. Χτίζοντας πάνω σε όσα είχαμε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίσαμε να καινοτομούμε και να πρωτοπορούμε.

2019

Είμαστε πιστοί στο όραμά μας: να δημιουργούμε συνεχώς νέα δεδομένα στην ασφάλιση, με σεβασμό στον άνθρωπο. Έχουμε ηγετική θέση σε κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και αυτό που μας οδηγεί είναι η δέσμευσή μας να ανταποδίδουμε συνεχώς περισσότερη αξία στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό λανσάραμε το πρόγραμμα “+πράττουμε”, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο με ουσιαστικές πράξεις και επενδύσεις στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *