Hoolie Pet Insurance: Κοιτάξτε κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Ίσως να έχετε «επισκέπτες»

Ένα συχνό φαινόμενο, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, τώρα που αρχίζει και «παγώνει» η ατμόσφαιρα και η πέφτει η θερμοκρασία, είναι τα αξιολάτρευτα αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς να κρύβονται κάτω ή ανάμεσα στο καπό των αυτοκινήτων για ζεστασιά και προστασία. 

Ίσως ακούγεται παράξενο αλλά συμβαίνει. Κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν πολλοί οδηγοί (κι όχι μόνο) που το έχουν ζήσει. Τα γατάκια το χειμώνα μπαίνουν μέσα στον σκελετό του αυτοκινήτου για να προφυλαχθούν από το κρύο και το καλοκαίρι για να βρουν

λίγη δροσιά. Επιπλέον, το βλέπουν σαν μια φωλιά που μπορεί να τα προστατέψει από ανθρώπινες κλοτσιές και άλλα ζώα.

Ας εστιάσουμε στην πραγματικά δύσκολη περίπτωση που το γατάκι έχει βρεθεί μέσα ή κάτω από κάποιο αμάξι.

Αν το γατάκι έχει κρυφτεί δίπλα στο κινητήρα, εκεί που είναι ο ιμάντας της μηχανής, αυτός αρχίζει να γυρνάει με το που “βάζεις μπροστά”, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να τη γλυτώσει. Αλλά επιπλέον χαλάει και το αμάξι γιατί κόβετε συνήθως μαζί κι αυτός ο ιμάντας. Σαν ζημιά μπορεί να είναι από 100-150 μέχρι και 500 €.

Οπότε το πρώτο βασικό που προσέχουμε, είναι να μην ανάψουμε τη μηχανή.

Μετά εντοπίζουμε από πού ακούμε το μικρό: Είναι από το καπό; Είναι πάνω σε καμία ρόδα; Η είναι απλά στον δρόμο, κάτω από το αμάξι; Στην τελευταία περίπτωση σκύβουμε η αν δεν μπορούμε εμείς για κάποιο λόγο, ζητάμε να το κάνει κάποιος άλλος. Στις άλλες, είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα…

Υπάρχουν αμάξια που ο κινητήρας από κάτω δεν έχει “ποδιά”, δεν έχει κλειστό δηλαδή το τμήμα εκείνο με κάποιο κομμάτι πλαστικό. Οπότε μπορεί άνετα να μπει γατάκι ,το ίδιο όμως μπορεί και ένας άνθρωπος να βάλει το χέρι του και να κάνει το ίδιο για να το ξετρυπώσει! Απλώς ας συρθεί λίγο ανάσκελα όπως ο μάστορας στο συνεργείο και… Voila! Βρήκατε το γατάκι σε κάποια γωνία. Τα πιο συχνά μέρη  πάντως που μπορεί να πάει, είναι στα λεγόμενα “ψαλίδια” τώρα το καλοκαίρι (τα οποία είναι πίσω από τη ρόδα) ή το χειμώνα κοντά στο κινητήρα.

Τα παραπάνω φυσικά τα εφαρμόζουμε μόνο όταν δεν μπορούμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Αν τον έχουμε δίπλα μας, αυτός θα μας ανοίξει το καπό και γενικά θα μας καθοδηγήσει. Αν όμως είναι π.χ. περασμένα μεσάνυχτα ή ο ιδιοκτήτης λείπει ή το αυτοκίνητο μοιάζει εγκαταλελειμμένο, πρέπει τα μάτια του διασώστη να είναι δεκατέσσερα μην και τον περάσει κανείς για… κλέφτη.

Όταν λοιπόν έχουμε εντοπίσει το γατάκι, πρέπει να είμαστε πέρα από προσεκτικοί (είπαμε, πάντα!) και αποφασιστικοί. Αυτό θα είναι φοβισμένο και όταν θα το κρατάτε στην αγκαλιά σας αργότερα, θα διαπιστώσετε πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά του!.. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, θα πρέπει να απλώσεις τα χέρια σας για να το πιάσετε.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να το “σβερκώσετε”, γραπώνοντάς το δηλαδή απ’ το δέρμα πίσω απ’ τον λαιμό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο η μητέρα του το μετέφερε και για αυτό τον λόγο, αυτόματα θα  ηρεμήσει. Έτσι δύσκολα θα σας γρατζουνίσει, -που ακόμα και να συμβεί, δεν είναι δα και κάτι το τρομερό (με λίγο ιώδιο η οινόπνευμα πάνω στη γρατζουνιά δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ οι πιο φοβιτσιάρηδες μπορούν να βάλουν και αλοιφή των 1.50€ από ένα φαρμακείο).

ΠΗΓΗ : https://mikropragmata.lifo.gr/Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *