INTERAMERICAN :Ανάπτυξη των συμπράξεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για Άμεση Ιατρική Βοήθεια

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποστήριξης τοπικών κοινοτήτων με παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, μέσω συμπράξεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναπτύσσει δυναμικά η INTERAMERICAN, δημιουργώντας ένα υποδειγματικό πρότυπο αποτελεσματικής συνεργασίας του ιδιωτικού με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΣΔΙΤ) στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Η εταιρεία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, στις 31 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της, απολογιστικά στοιχεία της εφαρμογής του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος για τους κατοίκους της Τήνου, της Σίφνου και της Ιστιαίας και Αιδηψού με τη συνεργασία των Δημοτικών Αρχών, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας και με τον Δήμο Υδραίων.

4643774
Οι καλύψεις του προγράμματος της INTERAMERICAN παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους των εν λόγω περιοχών με κόστος ιδιαίτερα προσιτό, το οποίο αναλαμβάνει ο Δήμος και προβλέπει σημαντική έκπτωση επί του αρχικού ασφαλίστρου καθώς και επιστροφή ασφαλίστρου που ποσοστιαία συνδέεται με την έκταση χρήσης των υπηρεσιών. Πρόκειται για συνεργασία που δίνει διέξοδο, συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα, στη διαπιστωμένη ανάγκη άμεσης βοήθειας όσον αφορά, κυρίως, στην επείγουσα διακομιδή ασθενούς ή τραυματία σε νοσηλευτικό κέντρο. Για τη διακομιδή, η εταιρεία διαθέτει υγειονομικό ελικόπτερο ή αεροπλάνο, καθώς και ασθενοφόρο αν απαιτηθεί – π.χ. σε περίπτωση παραλαβής ατόμου από λιμάνι ή μεταφοράς στην ηπειρωτική χώρα. Οι καλύψεις συμπληρώνονται από συμβουλευτικές και λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και από την πλήρη οργανωτική μέριμνα του συντονιστικού κέντρου της INTERAMERICAN για κάθε μεταφορά της οποίας ο μέσος χρόνος εκτιμάται, από την κλήση μέχρι την παράδοση του μεταφερομένου ατόμου σε κλινική, σε 3 ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Η βοήθεια σε πρώτο χρόνο αναδεικνύεται σε κρίσιμη υπηρεσία και αποτελεί βασική ανάγκη των κατοίκων δυσπρόσιτων περιοχών της νησιωτικής και ορεινής Ελλάδος” επεσήμανε κατά την παρουσίαση των συνεργασιών ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, τονίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία ανοίγει δρόμο για ουσιαστικές ΣΔΙΤ που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στην υγεία, με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους των συμβαλλομένων Δήμων. Με την άποψη του κ. Κώτσαλου συντάσσονται, με βάση την εμπειρία της εφαρμογής στους Δήμους τους, και οι δήμαρχοι Παναγιώτης Κροντηράς (Τήνου), Ανδρέας Μπαμπούνης (Σίφνου) και Ζάχος Χριστοφής (Ιστιαίας-Αιδηψού), δεδομένου ότι η συνεργασία με την εταιρεία έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα των δημοτών τους.

Ο Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής εργασιών της INTERAMERICAN, παρουσιάζοντας τα απολογιστικά στοιχεία της υπηρεσίας παρατήρησε πως κατά το διάστημα των 22 ετών λειτουργίας της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.500 αεροδιακομιδές, πολλές από τις οποίες ήταν σωτήριες για τη ζωή των μεταφερθέντων ατόμων. Χαρακτηριστικά, κατά το 2013 η εταιρεία ανταποκρίθηκε συνολικά σε 32.900 κλήσεις έχοντας πραγματοποιήσει 4.884 μεταφορές με ασθενοφόρο και 147 αεροδιακομιδές, με 8 στις 10 εξ αυτών από νησιά της χώρας. Ειδικότερα, όσον αφορά στις περιοχές των συμβεβλημένων Δήμων παρασχέθηκαν
• στην Τήνο: 379 ιατρικές συμβουλές, 10 αεροδιακομιδές
• στη Σίφνο: 161 ιατρικές συμβουλές, 6 αεροδιακομιδές
• σε Ιστιαία-Αιδηψό: 291 ιατρικές συμβουλές, 1 αεροδιακομιδή και 3 μεταφορές με ασθενοφόρο.
Ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής Βοήθειας, αναφερόμενος στην ανάπτυξη των συμπράξεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον δήμαρχο της Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη για συνεργασία ενός έτους, ενώ αποκάλυψε ότι επίκειται η συμφωνία και με άλλους νησιωτικούς Δήμους.
Διευκρινίζεται ότι η συνεργασία των Δήμων με την INTERAMERICAN προβλέπει, βασικά, την επείγουσα αεροδιακομιδή και τη μεταφορά με ασθενοφόρο -όπου απαιτείται- μετά από άμεση αξιολόγηση του περιστατικού και μόνο εφόσον αυτό δεν εξυπηρετείται από το δημόσιο σύστημα υγείας. Πάντως, η εταιρεία έχει ανταποκριθεί και σε αιτήματα αεροδιακομιδής ατόμων από τα παραπάνω νησιά που δεν ήταν δημότες, σε απόδειξη της κοινωνικής διάστασης που έχει λάβει η πρωτοποριακή σύμπραξη.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *