INTERLIFE προσφέρω αλλιώς… Χορηγίες & Εθελοντισμός

Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα της INTERLIFE προς την κοινότητα δεν γίνεται αποσπασματικά αλλά υπάρχει προγραμματισμένη στρατηγική σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως νοσοκομεία , φορείς της τοπικής κοινότητας και δημόσιες αρχές.
Οι χορηγίες σε συνδυασμό με τις εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων, συμβάλλουν στην υλοποίηση πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων. Εκδηλώνονται με τη μορφή οικονομικής στήριξης ,ενίσχυσης σε είδος ή παροχής υπηρεσιών. Αθλητισμός
Η πρώτη μορφή χορηγίας στην ιστορία είναι η «Τριηραρχία» θεσμός στην αρχαία Αθήνα σύμφωνα με τον οποίο κάθε εύπορος πολίτης είχε την υποχρέωση να εξοπλίζει και να συντηρεί μια τριήρη. Η INTERLIFE Ασφαλιστική με κίνητρο την ανάδειξη του αθλητισμού και πιστεύοντας πως αθλητισμός και «επιχειρείν» συνδέονται δυναμικά :
• Στηρίζει με τη μορφή χορηγίας το αγωνιστικό ιστιοφόρο «Πάραλος INTERLIFE». Ενισχύει την συμμετοχή του σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, προβάλλοντας μέσα από αυτούς την Ελληνική ναυτοσύνη και το Ελληνικό αθλητικό πνεύμα.
• Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και μέσα από το ετήσιο χορηγικό πρόγραμμα που υλοποιεί η INTERLIFE για τον ναυταθλητισμό, προχώρησε στην υποστήριξη των δράσεων του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
Στάθηκε χορηγός στους διεθνείς και τοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Ομίλου που διοργανώθηκαν το 2012 με συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του Ομίλου που αφορούν στην ανάδειξη του ναυταθλητισμού όπως εκπαιδευτικές ημερίδες, σεμινάρια, έκδοση επιμορφωτικών εγχειριδίων κ.α.
• H INTERLIFE δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της να συμβάλλει σε δραστηριότητες που αναδεικνύουν την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον και τη θάλασσα ειδικότερα. Βράβευσε τον μαθητή της σχολής ιστιοπλοΐας «Θανάσης Μπαξεβάνης», που αρίστευσε\ στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου χορηγώντας υποτροφία για τον κύκλο μαθημάτων ωκεανοπορίας.
Αθλητισμός
• Η INTERLIFE επίσημος υποστηρικτής των Εθνικών Ομάδων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίαςγια το 2011, χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά την διοργάνωση του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου\ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μετά από διακοπή πολλών ετών. Μέσα από ειδικές διαδρομές από τα Ιωάννινα προς την Πρέβεζα, το Μεσολόγγι, τους Δελφούς και τον Μαραθώνα, και εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων συμμετεχόντων αθλητών, κατέληξε στο
ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
• Στην ασφαλιστική της ομπρέλα έχει συμπεριλάβει κατά τόπους αθλητικούς συλλόγους καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου παρέχοντας ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Η INTERLIFE υποστήριξε χορηγικά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της οδικής ασφάλειας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται παιδιά, την Ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» με θέμα «το Παιδί και τα Τροχαία Ατυχήματα».
Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στον συνάνθρωπο, ανανεώνει σε ετήσια βάση τη στήριξή της η INTERLIFE Ασφαλιστική προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος.
Με γνώμονα την οργανωμένη και όχι την αποσπασματική προσφορά, η εταιρία, χορηγεί Ασφαλιστήρια Συμβόλαια στα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του συλλόγου που είναι στη διάθεση των μελών του για τις μετακινήσεις τους. Η προσφορά της INTERLIFE προς την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα στα άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα στις ς δράσειςΕταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας.
Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Την Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας υποστήριξε για 2η συνεχή χρονιά η INTERLIFE Ασφαλιστική, στα πλαίσια του εορτασμού της
Παγκόσμιας Ημέρας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Διοργανώθηκε ενημερωτική εκστρατεία στις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos από την Παρασκευή 25 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.
Σκοπός της ενέργειας ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα και τις εξελίξεις που αφορούν την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Mediterranean Cosmos διατέθηκε ενημερωτικό υλικό με θέματα υγείας και διατροφής και προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και video clips – μεταξύ των οποίων η διασκευασμένη έκδοση του γνωστού τραγουδιού “Beautiful Day” του θρυλικού συγκροτήματος των U2, που έχει προσαρμοσθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κλιπ με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Η INTERLIFE με ιδιαίτερη ευαισθησία στηρίζει κάθε χρόνο τον αγώνα της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις. Τράπεζα Αίματος Ομίλου INTERLIFE Η INTERLIFE Ασφαλιστική με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών της στον εθελοντισμό, προχώρησε στην ίδρυση Τράπεζας Αίματος, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2012, στην έδρα της εταιρίας από κινητή μονάδα αιμοληψίας, με την ευγενική συμμετοχή εργαζομένων και συνεργατών. Παράλληλα υποστηρίζει στις εγκαταστάσεις της ημερίδες ενημέρωσης για τη Δωρεά Αιμοπεταλίων και Οργάνων.
Η INTERLIFE προωθεί την εθελοντική αιμοδοσία σαν ύψιστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και κάλεσε συνεργάτες και φίλους να πλαισιώσουν την προσπάθειά της στηρίζοντας την αρχή : «Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος»
Η εταιρία εστίασε το 2012 στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Κοινωνικών Παντοπωλείων με άξονα συνεργασίας Δημοτικούς και Δημόσιους Φορείς. Συγκεκριμένα η εταιρία, προμήθευσε δύο τόνους τρόφιμα που διατέθηκαν σε πέντε Κοινωνικά Παντοπωλεία τόσο για διανομή στους ενδιαφερομένους όσο και για την κάλυψη αναγκών προετοιμασίας συσσιτίων.
Αποδέκτες της προσφοράς ήταν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς για το ημερήσιο συσσίτιο 120 ατόμων, ο Δήμος Συκεών & Νεαπόλεως για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διαθέτει, η Ιερά Μητρόπολη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως για το ημερήσιο συσσίτιο 350 ατόμων στον Εύοσμο, η Αστική Εταιρία Μ.Α.Ζ.Ι. για τις 1.200 οικογένειες που στηρίζει σε εβδομαδιαία βάση και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής για το Κοινωνικό του Παντοπωλείο.
Συνεχής υποστήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Τη διαρκή της συμπαράσταση στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων
(ΕΛΕΠΑΠ), συνεχίζει η INTERLIFE, προσφέροντας δωρεάν ανανέωση κάθε χρόνο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Περιουσίας όλων των κληροδοτημάτων
της.
Η INTERLIFE με ιδιαίτερη ευαισθησία στέκεται αρωγός του έργου της ΕΛΕΠΑΠ, μειώνοντας τα λειτουργικά της έξοδα και διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ουσιαστική προσφορά της και το πολύτιμο κοινωνικό
έργο που έχει αναλάβει.
Σε Δημόσιους Φορείς
• Έχοντας σαν μέτρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, η INTERLIFE προφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης. Σε συνέχεια αυτής της προσφοράς προγραμματίζει με την διοίκηση του νοσοκομείου συνεργασία για Αιμοδοσία με την αρωγή του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας.
• Στο Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών που δημιούργησε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε τη λειτουργία του έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή της η INTERLIFE παρέχοντας εξοπλισμό για την κουζίνα του.
Το σχετικό απόσπασμα είναι από την δράση της Interlife στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρουσιάζει στην έκθεση Εταιρικής Διακυβέρνησης 2012


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *