International Life : Η επόμενη μέρα των αποφάσεων της ΤτΕ για την ανάθεση της διοίκησης στον ασφαλιστικό διαχειριστή


Ερωτηματικά προκαλεί, στην ασφαλιστική αγορά, η απόφαση της ΤτΕ Ελλάδος να αναθέσει στον ασφαλιστικό διαχειριστή την διοίκηση της εταιρίας International Life, που  φαίνεται να βαίνει προς εκκαθάριση.
728-410
Οι νέες αποφάσεις της ΤτΕ, για παράταση αναστολής πληρωμών μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016 και της έγκρισης μεταβίβασης συμβολαίων στην Εθνική Ασφαλιστική, συνοδεύτηκαν και από την απόφασή της να παύσει την διοίκηση της εταιρίας και την ανάθεση αυτής στον ασφαλιστικό διαχειριστή..

Μάλιστα, αιτιολογεί την απόφαση της αυτή με τις παρακάτω βασικές παρατηρήσεις, που προκαλούν ερωτηματικά.

“α) η μεταβίβαση από την Εταιρεία στην ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση του συμφωνηθέντος με αυτήν τμήματος του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, παρά την υπ’ αριθμ. 197/1/1.9.2016 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την έγκριση αυτής,
β) η χρηματοοικονομική κατάσταση της Εταιρείας επιδεινώνεται συνεχώς,
γ) η Διοίκηση της Εταιρείας έως σήμερα δεν έχει διορθώσει, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που βρίσκονται σε γνώση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, τα νομικά και πραγματικά ελαττώματα των ακινήτων προς μεταβίβαση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, δ) πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή διατάξεων εξυγίανσης αναφορικά με την Εταιρεία, ειδικότερα η ανάθεση στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή της διοίκησης της Εταιρείας σε αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου με ειδικότερη επιδίωξη την εκτίμηση της παρούσας κατάστασης,
ε) η ανάθεση της διοίκησης της Εταιρείας στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή, σε αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποτελεί μέτρο που αποβλέπει στην προστασία των ασφαλισμένων και τη σταθερότητα της ασφαλιστικής αγοράς.”

Επίσης, μαζί με τις παραπάνω διαπιστώσεις, η εποπτική αρχή αναθέτει τις παρακάτω εντολές προς τον ασφαλιστικό διαχειριστή

“Ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής αναλαμβάνει αμελλητί να διεκπεραιώσει τα εξής:
α) να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 197/1/1.9.2016 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής έκθεσης. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως αα) η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών αβ) οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών,
β) να υποβάλλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την ως άνω έκθεση των εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016.”

Ο κ. Φωκίων Μπράβος σε παλιότερη εκδήλωση της εταιρίας
Ο κ. Φωκίων Μπράβος σε παλιότερη εκδήλωση της εταιρίας

Στο μεταξύ, μετά την πιο πάνω απόφαση, με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Ιδρυτής της Εταιρίας, κ Φωκίων Μπράβος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που οδηγούν στο τέλος την εταιρία, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…μετά τα γεγονότα που επηρέασαν σημαντικά τις εταιρείες μας και οδήγησαν σε απαξίωση των επενδύσεων των εταιρειών μας στη χώρα, εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε στον μέγιστο βαθμό όλους εσάς, τη μεγάλη οικογένεια της International Life, τους εργαζόμενους εντός και εκτός των κεντρικών γραφείων και τους ασφαλισμένους μας».
Και συνεχίσει : «…καταφέραμε επίσης να διασφαλίσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους ασφαλισμένους, μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών σε άλλες εταιρείες αφιλοκερδώς ή και με ζημιά μας, για να διατηρηθούν αυτά τα χαρτοφυλάκια που είναι το σημείο στήριξης των συνεργατών μας».

Επίσης, κλείνοντας την ανακοίνωσή του αυτή , ο κ . Φ. Μπράβος ,επισημαίνει ότι θα συνεχίσει την παρουσία του στον ασφαλιστικό κλάδο και συγκεκριμένα τονίζει :

“Με σημαντικούς στρατηγικούς εταίρους τις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς, θα συνεχίσουμε την πορεία μας χτίζοντας κάτι νέο, μία εταιρεία πωλήσεων ικανή να εξυπηρετήσει κάθε ασφαλιστική ανάγκη των πελατών μας. Όχι μία απλή μεσιτική εταιρεία, αλλά μία εταιρεία πωλήσεων-πρότυπο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όραμα, καινοτομίες, πρωτότυπες λύσεις και υψηλούς στόχους. Γιατί για εμάς, όπως και για εσάς, το τέλος σημαίνει μία νέα αρχή, μία καλύτερη αρχή».

Σχετικά θέματα:

Στον ασφαλιστικό διαχειριστή, Ιωάννη Περιστέρη, η διοίκηση της International LIfe

ΤτΕ: Παράταση αναστολής πληρωμών από την ασφαλιστική επιχείρηση με την επωνυμία «International Life»

Εμπόδια στη μεταβίβαση των συμβολαίων ζωής της International Life στην Εθνική ΑσφαλιστικήΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *