Lloyd’s: Με βάση την ασφαλιστική αξία των ομάδων προβλέπουν ποια θα κατακτήσει τον τίτλο FIFA 2022 στα γήπεδα του Κατάρ

Σε λίγες μέρες ξεκινούν  στα γήπεδα του Κατάρ  οι αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο FIFA 2022 και από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει ο ασφαλιστικός κλάδος.

Έτσι οι  Lloyd’s του Λονδίνου το αρχαιότερο και μεγαλύτερο συνδικάτο ασφαλιστών  συνεχίζει την παράδοση που θέλει να δίνει προγνωστικά για την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της επισημαίνει ότι πάει για  χατ-τρικ πρόβλεψης καθώς στις διοργανώσεις του 2014 και του 2018 έπεσε μέσα για την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο.

Ετσι για την φετινή διοργάνωση προβλέπει  κατάκτηση από την  Αγγλία σύμφωνα με ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί βασισμένο στη συλλογική ασφαλίσιμη αξία των παικτών.

Συνολικά, αναφέρουν οι Lloyd’s , οι παίκτες του τουρνουά έχουν εκτιμώμενη ασφαλιστική αξία σχεδόν 22 δισ. λιρών, μια αύξηση σχεδόν 9 δισεκατομμυρίων λιρών από το 2018.

Η ασφάλιση αυξάνει την ανθεκτικότητα και παρέχει ασφάλεια στους επαγγελματίες αθλητές επισημαίνεται  στην ανακοίνωση . Σε ετήσια βάση, οι Lloyd’s γράφουν  πάνω από 150 εκατομμύρια £ σε ασφαλίσεις που σχετίζονται με τα αθλητικά ατυχήματα και την υγεία (A&H).

Οι Lloyd’s, η κορυφαία αγορά ασφαλειών  στον κόσμο για λύσεις εμπορικού, εταιρικού και ειδικού κινδύνου, προβλέπει ότι η Αγγλία θα κερδίσει τη Βραζιλία στον τελικό και θα βγει νικήτρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 – με τη Γαλλία, την Αργεντινή και την Ισπανία να μένουν ακριβώς πίσω. 

Το ίδιο μοντέλο πρόβλεψε σωστά τη Γερμανία το 2014 και τη Γαλλία το 2018 ως τις ομάδες που τελικά κατέκτησαν και τον τίτλο. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Cebr) κατατάσσει τις ομάδες με βάση τη συλλογική ασφαλίσιμη αξία των παικτών τους. Η εκτίμηση κάθε ασφαλιστικής αξίας περιλαμβάνει μια ποικιλία μετρήσεων όπως μισθοί, χορηγίες, ηλικία και θέση στο γήπεδο.

Με εκτιμώμενη ασφαλιστική αξία £3,17 δις, η Αγγλία ξεπερνά τη Γαλλία (2,66 δις £) και τη Βραζιλία (2,56 δις £) για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. 

Ως γενική σύγκριση, η μέση ασφαλίσιμη αξία ενός παίκτη της Αγγλίας ή της Γαλλίας είναι μεγαλύτερη από ολόκληρη την ομάδα της Κόστα Ρίκα.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία για να παίξει πλήρως το τουρνουά, το μοντέλο των Lloyd’s βλέπει την ομάδα της Αγγλιας να τερματίζει στην κορυφή του Β Ομίλου, προτού εξασφαλίσει νοκ-άουτ νίκες εναντίον της Σενεγάλης, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

Η έρευνα έχει σχεδιαστεί για να τονίσει την ανάγκη οι αθλητές σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα αθλήματα να λαμβάνουν υπόψη τα πακέτα και τις ασφαλιστικές τους καλύψεις. Το μοναδικό μοντέλο αγοράς του Lloyd’s συγκεντρώνει τους εμπειρογνώμονες των παγκόσμιων ασφαλίσεων και αθλημάτων για να βοηθήσει τους παίκτες σε όλα τα επίπεδα του αγώνα να έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένη κάλυψη και ολοκληρωμένες λύσεις κινδύνου.

Για το FIFA 2022, η Lloyd’s συγκέντρωσε μια «ασφαλή ομάδα» παικτών που συμμετέχουν σε όλο το τουρνουά. Ο Άγγλος Jude Bellingham βαθμολογείται ως ο πιο ασφαλής παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, ακολουθούμενος από τον Γάλλο Kylian Mbappé και τον Vinícius Júnior από τη Βραζιλία.

Οι παίκτες ηλικίας μεταξύ 18-24 έχουν μέση ασφαλιστική αξία £32 εκατομμύρια σε σύγκριση με £12 εκατομμύρια για παίκτες άνω των 31 ετών.

Η μέση ασφαλιστική αξία των επιθετικών παικτών παραμένει η υψηλότερη στα £34 εκατομμύρια.

Ο Β όμιλος ,που περιλαμβάνει την Αγγλία (3,17 δισ. £), τις ΗΠΑ (410 εκατ. £), την Ουαλία (180 εκατ. £) και το Ιράν (101 εκατ. £), είναι ο ισχυρότερος όμιλος από άποψη ασφαλίσιμης αξίας, με αθροιστικά 3,9 δισ. £.

Δείτε τους ομίλους και τους αγώνες που περιλαμβάνει το τουρνά FIFA 2022 

Πηγή:  lloyds.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *