M.Πολιτοπούλου: Έτσι οδήγησα την ΝΝ Hellas στις κορυφαίες θέσεις της αγοράς με κερδοφορία και ανάπτυξη

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Η Ελληνίδα μάνατζερ, Μαριάννα Πολιτοπούλου, που μέσα σε δύο χρόνια οδήγησε την N.N Ηellas στις κορυφαίες θέσεις της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς , επίτευγμα που της αναγνωρίστηκε από τους Ευρωπαίους συναδέλφους που την ανέδειξαν ως CEΟ της χρονιάς ( 2018) σε ψηφοφορία του περιοδικού European Business Magazine, παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση του Περιοδικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι πρώτη φορά που μάνατζερ από τον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, κατακτά και την αναγνώριση των Ευρωπαίων μάνατζερ, αρκεί να αναφερθεί ότι η κ. Πολιτοπούλου ανέλαβε τη θέση ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas το 2016 και αφού από τον πολυεθνικό Όμιλο NN Group, που ανήκει η NN hellas, είχαν δοκιμαστεί τα προηγούμενα χρόνια δύο ξένοι μάνατζερ.

Στη συνέντευξή της, στο European Business Magazine, η κ. Πολιτοπούλου, που ρωτήθηκε για την εξαιρετική άνοδο της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας ΝΝ Hellas, με ανάπτυξη και κερδοφορία, επιτυγχάνοντας ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε αυτή την πορεία, απάντησε μεταξύ άλλων:

Επωφεληθήκαμε από τις ισχυρές αξίες, τα καλύτερα δίκτυα πωλήσεων στην κατηγορία μας, τις πολιτικές του ομίλου NN και εφαρμόσαμε ξεκάθαρες και σύγχρονες αρχές εσωτερικής διακυβέρνησης. Επικεντρώνουμε στους ανθρώπους, και οι άνθρωποι που συνεργάζονται με συντονισμένο τρόπο έφεραν τα οικονομικά αποτελέσματα. Χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε την οργανωτική δομή και να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους και τις ευθύνες. Επαναφέραμε τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρίας, βελτιώσαμε την αποτελεσματικότητα και  αλλάξαμε τη νοοτροπία όπου χρειάστηκε . Η ομαδική εργασία υπήρξε η πιο βασική πτυχή αυτής της ανάκαμψης, αλλά ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος παράγοντας της επιτυχίας μας.

Σε άλλη ερώτηση, για ποια σχέδια έχει, τα επόμενα τρία χρόνια, για την NN και ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι της ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, ανέφερε μεταξύ άλλων :

Η NN Hellas, ως η κορυφαία πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία ζωής και υγείας στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον εκσυγχρονισμό και την αξιοπιστία του κλάδου τομέα, δίνοντας έμφαση στις αξίες της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών μας. Βασική μας φιλοδοξία για το άμεσο μέλλον είναι να ολοκληρώσουμε τον επιχειρησιακό και δομικό μετασχηματισμό που ξεκινήσαμε το 2017, να αυξήσουμε την κερδοφορία και την αξία μας για τους μετόχους και να μεγιστοποιήσουμε το δυναμικό μας για οργανική ανάπτυξη.
Πιστεύουμε επίσης ότι επιτυχία δεν είναι μόνο η κερδοφορία. Ως εκ τούτου, η NN Hellas φιλοδοξεί να είναι μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία που παράγει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινότητα που λειτουργεί και εκπληρώνει την αποστολή της με ανθρωποκεντρικότητα.

Ακόμη, στην ερώτηση για  πως βλέπει την ασφαλιστική βιομηχανία σε 10 χρόνια από τώρα, επισήμανε :

Η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα και οι μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα επηρέασαν επίσης τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσφατα, η Ελλάδα ανέφερε την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα του ESM μετά από 8 χρόνια βαθιάς ύφεσης και τη μετάβαση στην ανάπτυξη, ενώ συνέχισε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν την εμπιστοσύνη στο δυναμικό και ελπιδοφόρο κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Αναμένω ότι τα επόμενα 10 χρόνια, θα δούμε μια δραστική αλλαγή στην ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρονται στην ελληνική αγορά, καθώς η ζήτηση για ιδιωτική ασφάλιση θα αυξηθεί. Είμαι βέβαιη ότι η NN Hellas θα ηγηθεί της ασφαλιστικής βιομηχανίας, παραμένοντας κοντά στους καταναλωτές λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοκρατία και παρέχοντας μια σειρά πλούσιων και καινοτόμων ασφαλιστικών λύσεων. Σκοπός μας είναι να είμαστε μία μάρκα αναφοράς, προσφέροντας ασφάλεια και πολλά άλλα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κ Πολιτοπούλου στο europeanbusinessmagazine.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *