MDRT Virtual Day Athens 2021

Με το σύνθημα “Reset. Refocus. Restart.”, στις 14 Μαΐου η ελληνική επιτροπή επικοινωνίας του MDRT υποδέχθηκε τα μέλη και τους φίλους του MDRT σε μια εκδήλωση πολυεπίπεδου χαρακτήρα, τόσο στην υλοποίηση όσο και τους στόχους της.

Συνδυάζοντας τη live μετάδοση από στούντιο με τη live σύνδεση απομακρυσμένων ομιλητών και τις μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις ξένων προσκεκλημένων εστίασε στους επαγγελματίες ασφαλιστές που αγωνίζονται κάθε ημέρα, εδώ και έναν χρόνο, να διαχειριστούν το μυαλό τους, τους φόβους των ανθρώπων που αγαπούν, την ψυχολογία των πελατών τους και την απόσταση των συνεργατών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Με επίκεντρο την επικοινωνία, τον σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων,  παραδείγματα ασφαλιστών που διατηρούν τα κορυφαία αποτελέσματά τους διαχρονικά και που -όσο στερεότυπο και αν ακούγεται- μέσα σε κάθε κρίση έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους να βρίσκουν την ευκαιρία και ταυτόχρονα ανθρώπους που παρά την κρίση κατάφεραν να συνδεθούν με τον οργανισμό για πρώτη φορά, μη παρεκκλίνοντας εκατοστό από τον δρόμο που είχαν χαράξει, θέλησαν να φέρουν την κουλτούρα του MDRT ένα βήμα πιο κοντά σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πρωταρχικός στόχος ήταν η επιθυμία να τους στηρίξουν, να τους εμπνεύσουν, να τους παρακινήσουν & στο τέλος της ημέρας όλοι να αναθαρρήσουν, να είναι ευγνώμονες που κάνουν μια δουλειά με αξία και ανθεκτικότητα σε όλες τις συνθήκες, να χαμογελάσουν και να θυμηθούν  ότι η ζωή είναι όμορφη, επιστρέφοντας στα σπίτια τους  με ανανεωμένη αισιοδοξία και στα γραφεία τους  με ενδυναμωμένη αποφασιστικότητα. 

Στην προσπάθεια αυτή βρήκαν  ένθερμους υποστηρικτές στα πρόσωπα των ομιλητών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της επιτροπής να συμμετέχουν. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ed Deutschlander είπε ότι έχουμε την τύχη ως επαγγελματίες να μην έχουμε ποτέ κλειστό το μικρόφωνό μας, ενώ θύμισε την ουσία της δουλειάς μας δίνοντας τον όρκο που πρέπει να παίρνουμε όλοι ως επαγγελματίες. 

Ο Eszylfie Taylor μίλησε για την αυγή της νέας κανονικότητας και για τη σημασία της αλλαγής, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι στη ζωή και την καριέρα του έχει αποτύχει με όλους τους πιθανούς τρόπους… μόνο μία φορά όμως. 

Ο David Eric Appel κουβεντιάζοντας με τη Σοφία Ζερβουδάκη, μοιράστηκε εργαλεία δουλειάς στον νέο ψηφιοποιημένο κόσμο, τόνισε την αξία της δημιουργίας και συστηματικής καλλιέργειας κέντρων επιρροής, ενώ δε δίστασε να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία μέσα από την οποία σε ηλικία 35 ετών κατέστη μη ασφαλίσιμος.  

Ταυτόχρονα, ο Φίλιππος Αριστοτέλους εξήγησε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του αφηγήματος και σημείωσε ότι υπάρχουν τρόποι μέσα από τους οποίους μπορούμε να επηρεάσουμε ή και να αλλάξουμε το αφήγημα που δημιουργούν οι άλλοι για εμάς. 

Ο Σάββας Τρίχας χρησιμοποιώντας παραστατικά παραδείγματα τόνισε τη διαφορά του αποτελέσματος που προκύπτει από τις «δακτυλοσυμμαχίες» σε σχέση με τις «δακτυλομαχίες» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πώς μια διαπραγμάτευση χρειάζεται πια να είναι τρισδιάστατη για να είναι δίκαια, παρακινώντας μας να ανοίξουμε διαδοχικά όλες τις κλειστές κουρτίνες που θα βρούμε μπροστά μας μέχρι να βρεθούμε στην κρυμμένη ουσία. 

Τέλος η Φαίδρα Καλή εστιάζοντας στην ανάκτηση του ελέγχου της ζωής και της δουλειάς μας, μας θύμισε ότι επιλέγουμε έναν στόχο αποφεύγοντας την κακή πρακτική του να ξεκινήσουμε από το πιο δύσκολο. Αντίθετα, πιέζουμε τους εαυτούς μας με κάτι πιο εύκολο, ώστε να ξεκινήσουμε με ένα μικρότερο βήμα αλλά να είναι η κινητοποίησή μας όσο άμεση χρειάζεται για να μην έχουμε κανέναν λόγο να αναβάλλουμε, να σταματήσουμε.

Φυσικά από τη συνάντηση δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ίδια τα μέλη του MDRT.

 Έτσι, ο Ζακ Σούσης βρέθηκε “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Δημήτρη Ρουχωτά ώστε να μοιραστεί βιωματικά κάποιες από τις σκέψεις του σχετικά με το τι μας οδηγεί στη διαχρονικότητα των κορυφαίων αποτελεσμάτων. 

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου περιέγραψε βήμα βήμα πώς χτίζουμε και μαρκετάρουμε τη δική μας μπράντα και πόσο μεγάλη σημασία έχει η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο επαγγελματικός σχεδιασμός ώστε να δημιουργηθεί κάτι που μας ξεχωρίζει απόλυτα στη συνείδηση των πελατών μας. 

Και ο “υπεραθλητής” του MDRT, Θωμάς Πουρλίδας, εξήγησε γιατί σε αυτή την εμπειρία ζωής που βιώνουμε μέσα από τη δουλειά μας & καθώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ούτε να πάρουμε διαφορετικές αποφάσεις, πρέπει η κάθε καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας να είναι η επόμενη.

Συγχρόνως, καθώς το MDRT αφορά πάντα και τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς μας, η συντακτική ομάδα του Underwriter και η Χριστίνα Μωράκη μας παρουσίασαν μέσω της Ειρήνης Γαϊτατζή τα 5 μεγαλύτερα trends της εποχής μας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν τους τελευταίους 15 μήνες.

Φυσικά, δε θα ήταν σωστό να γίνεται λόγος συνεχώς για τα μέλη του MDRT, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτά για το 2021. Έτσι, υπό τη δημιουργική επιμέλεια του Παναγιώτη Λελεδάκη, παρουσιάστηκαν σε ένα 5’ βίντεο οι 51 διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι συνάμα άνθρωποι που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον οργανισμό.

Επίσης, 4 πελάτες με διαφορετικές ηλικίες και δραστηριότητες μοιράστηκαν τα χαρακτηριστικά εκείνα που είναι σημαντικό έως και αδιαπραγμάτευτο να έχει ο ασφαλιστικός τους σύμβουλος, αναφέροντας και σημεία που ξάφνιασαν αλλά ταυτόχρονα έκαναν σαφές ότι το στερεότυπο πια δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υποψηφίων μας.

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να προσκαλέσουν έναν πραγματικό Rockstar στη  “σκηνή” του MDRT, με αποτέλεσμα ο θρυλικός Eric Burdon των Animals να συνομιλήσει με τον Νίκο Μωράκη και μεταξύ άλλων να μοιραστεί ότι πάνω στη σκηνή, ό,τι λάθος και να κάνεις, δεν έχεις την πολυτέλεια να σταματήσεις και να απογοητευτείς, καθώς το κοινό σε περιμένει αδηφάγα να συνεχίσεις.

Θελήσαν επίσης να σχεδιάσουν μια θεματική-έκπληξη, καθώς το MDRT πρεσβεύει ότι ένας παράγοντας για να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας είναι να την κάνουμε με κέφι και με χιούμορ. Έτσι λοιπόν οι θεατές παρακολούθησαν τον “Πιο Δυνατό Κρίκο” και κλήθηκαν να επιλέξουν τον “Ασφαλιστή της Καρδιάς τους” όπως χαρακτηριστικά ζήτησε ο συντονιστής του πρώτου επίσημου τηλεπαιχνιδιού της ασφαλιστικής αγοράς, Φάνης Λαμπρόπουλος, με τη γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση συμμετοχή 4 μελών, μεταξύ των οποίων 1 ΤΟΤ & 1 COT και πιο συγκεκριμένα των Ιωάννη Παναγόπουλο, Ηλία Αποστολόπουλο, Ορσαλία Κολοκυθά  & Λουκά Τουρνατζή, οι οποίοι πολύ ανθρώπινα, αυθεντικά και με γερή δόση χιούμορ δε δίστασαν να μιλήσουν για εκείνα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους και φυσικά για αυτά που τους κάνουν να θέλουν να είναι αποτελεσματικοί ανεξάρτητα των όποιων συνθηκών.. Νικήτρια ανακηρύχθηκε μετά την ολοκλήρωση της live ψηφοφορίας του κοινού, η Ορσαλία Κολοκυθά η οποία έλαβε ως συμβολικό έπαθλο 2 ορειβατικούς κρίκους και τη σημαία του MDRT με υποχρέωση να τη φυλάξει μέχρι τον επόμενο γύρο.

Τέλος, ο DJ Πάνος Λεκόπουλος ανέλαβε τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας τους συμμετέχοντες στα διαλείμματα.

Το παραπάνω εγχείρημα  συντονίστηκε και υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη THEASIS Creative Events Agency με την αμέριστη υποστήριξη της Τζένης Μπουγά και τη δημιουργική σύλληψη και μεταφορά της Ιφιγένειας Μεέντιζ του οράματος και των ιδεών της επιτροπής.

Φυσικά, όλα τα προηγούμενα κατέστησαν δυνατά μέσα από την υποστήριξη των εταιριών-χορηγών που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το event, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους και φέρνοντας το MDRT κοντά στους ανθρώπους τους.

Όλη η επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους Gold χορηγούς, Groupama, Interamerican & MetLife, τους Silver χορηγούς, Ergo, Mega Brokers, Vester, Victory Promise και την Απόλλων, που βοήθησαν ώστε αυτή η “μεγάλη ιδέα” να πάρει σάρκα και οστά. 

Και βέβαια να μην αμελήσει να αναφέρει τον Zone Chair, Europe, 2020-2021,  Κυριάκο Χατζηστεφάνου για την παρακίνησή του, την αμέριστη συμπαράστασή του και την πίστη του ότι ως χώρα θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά στο περιβάλλον των ψηφιακών συναντήσεων, ενσωματώνοντας το φιλότιμο και το μεράκι μας σε ένα project μεγαλεπήβολο αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για όλους τους ανθρώπους του χώρου μας.

Εκδήλωση χωρίς feedback όμως δε γίνεται. Το πιο σημαντικό είναι τελικά αυτό που ένιωσαν οι άνθρωποι που κλήθηκαν να μείνουν μπροστά στις οθόνες τους 6 και πλέον ώρες. Έτσι, 3 μέλη μοιράστηκαν τις σκέψεις τους  με χαρά:

Σπυριδούλα Βελωνά: Ως 16 χρόνια μέλος, παρακολουθώντας την ψηφιακή MDRT Day της Αθήνας, αισθάνθηκα μια γλυκιά νοσταλγία για τα συνέδρια της Αμερικής και μια πνοή θετικής ενέργειας! Θυμήθηκα όλα εκείνα που μας συνδέουν με τον οργανισμό, το γιατί μου είναι σημαντικό να είμαι μέλος και βέβαια, ανανέωσα την αποφασιστικότητά μου να μην είμαι ποτέ εκτός.

Νίκος Γογγάκης: Νιώθω πολύ χαρούμενος που παρακολούθησα τη φετινή Ελληνική MDRT Day. Πιστεύω πως ήταν από τα πιο ολοκληρωμένα και ταυτόχρονα όμως από τα πιο στοχευμένα συνέδρια που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Προσέφερε πολύτιμη γνώση σε σημαντικούς τομείς της εργασίας μας, ουσιαστική παρακίνηση ενώ σε κανένα σημείο, δεν έκανε “κοιλιά”. Ακόμα και στα διαλείμματα η μουσική προσθήκη ήταν μία ευχάριστη νότα και νομίζω πως διατήρησε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με την προσθήκη του Φάνη Λαμπρόπουλου στο live παιχνίδι με την συμμετοχή των εξαιρετικών συναδέλφων. Αν είναι να γίνονται τέτοια συνεδρία, η πρόταση μου θα είναι να μη γίνονται σε ετήσια βάση, αλλά σε εξάμηνη!

Βασίλης Κοίλιας: Οι αξίες που προσφέρει το MDRT είναι πολυεπίπεδες. Η καλύτερη πηγή γνώσης, για τους ασφαλιστές  που θέλουν να  βρίσκονται στο υψηλότερη επίπεδο επαγγελματισμού. Ένιωσα συναρπαστικά, βλέποντας ανθρώπους απ´ όλα τα μέρη της γης, να μιλάνε με το ίδιο πάθος και αυτοπεποίθηση  για τη δουλειά του ασφαλιστή. Κράτησα από το event, ότι όλοι εδώ μιλάμε από την καρδιά μας και έχουμε ένα κοινό όραμα:

Να βοηθήσουμε με τις υπηρεσίες μας όλον το κόσμο να γίνει καλύτερος, αισιόδοξος και ασφαλής. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά, για την επιτυχή διοργάνωση και τον τρόπο που το παρουσιάστηκε.

Με το συμπέρασμα ότι όλοι εμείς αγαπάμε με πάθος αυτό που κάνουμε, αγκαλιάζουμε την αποστολή μας και πιστεύουμε ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό μας, η επιτροπή επικοινωνίας του MDRT ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που ήταν εκεί και ανανεώνει το ραντεβού της με την ευχή να συναντηθούμε στο φυσικό περιβάλλον το 2022.

MDRT MCC Greece 2020-2021

Σοφία Ζερβουδάκη, Country Chair, Greece
Δημήτριος Αρσενόπουλος, Region Chair, Βόρεια Ελλάδα
Ιωάννης Παναγόπουλος, Region Chair, Κεντρική Ελλάδα
Ευάγγελος Σακελλαρίου, Region Chair, Νότια Ελλάδα 
Παναγιώτης Λελεδάκης, Local Chair, Αττική
Ηλίας Αποστολόπουλος, Company Chair, Interamerican
Ειρήνη Γαϊτατζή, Company Chair, AXA
Αικατερίνη Χαραλαμπίδου, Company Chair, Απόλλων Α.Ε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *