NP Ασφαλιστική : Το σύγχρονο ελληνικό success story της ασφαλιστικής αγοράς έκλεισε 15 χρόνια ζωής

Η συγκίνηση ξεχείλιζε το πρωινό της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στα γραφεία της NP Ασφαλιστικής, όπου η Εταιρία πραγματοποίησε τον Αγιασμό των νέων της Κεντρικών Γραφείων στο Μαρούσι και παράλληλα γιόρτασε τα 15α χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της. Μιας 15ετίας για την NP Ασφαλιστική, που ξεκίνησε από ένα μικρό γραφείο στην Τερψιθέα στον Πειραιά, μεταφέρθηκε στο όμορφο αρχοντικό κτήριο του Πειραιά όπου παρέμεινε για 11 χρόνια και συνεχίζει την δυναμική της πορεία στα νέα ιδιόκτητα υπερσύγχρονα γραφεία της στο «Δακτυλίδι» στο Μαρούσι.

Η αύξηση των θεμελιωδών μεγεθών της Εταιρίας σε αυτά τα 15 χρόνια, είναι ενδεικτικά αυτού που χαρακτηρίζεται ως επιχειρηματικό «success story», καθώς η NP Ασφαλιστική έχει 15 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις ξεκινώντας από τα 27.000 Ευρώ κέρδη το 2004 και φτάνοντας τα τελευταία 5 χρόνια να έχει κερδοφορία σταθερά πάνω από 8 εκατ. Ευρώ ετησίως, ενώ με ότι αφορά τα Κεφάλαια της, η Εταιρία ξεκίνησε το 2004 με 2,1 εκατ. Ευρώ Ίδια Κεφάλαια και φέτος θα υπερβεί τα 60 εκατ. Ευρώ, διαμορφώνοντας για το 2018 Δείκτες Φερεγγυότητας με τα Solvency II που θα ξεπεράσουν το 850% για τοv MCR και το 215% για τον SCR.

Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκε όλο το Διοικητικό Προσωπικό και πληθώρα Συνεργατών της Εταιρίας, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τους οικογενειακούς δεσμούς που χαρακτηρίζουν την οικογένεια της «NP Ασφαλιστικής».  O Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Ζάχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη προσπάθεια των 15 ετών και ευχήθηκε η ανοδική πορεία της Εταιρίας να συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατά και την επόμενη 15ετία, κατακτώντας ολοένα και υψηλότερα επίπεδα στην ασφαλιστική αγορά. Η συγκίνηση από την προσπάθεια και την επιτυχία ήταν εμφανέστατη στον Διευθυντή Πωλήσεων Ανάπτυξης Δικτύου  κ. Αθανάσιο Κυράνα και στον Διευθυντή Πωλήσεων Direct Δικτύου κ. Γιώργο Στάθη, δύο από τους πρωτεργάτες της Εταιρίας που έζησαν και συνέβαλλαν σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας της NP μέχρι σήμερα. Οι δύο Διευθυντές Πωλήσεων ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκαν τόσα χρόνια και βοήθησαν την Εταιρία να φτάσει στα παρόντα επίπεδα, δημιουργώντας στέρεες βάσεις και προοπτικές για το μέλλον.

Γ. Ζάχος : 15 χρόνια συνέπειας της Εταιρίας απέναντι στον πελάτη, τον εργαζόμενο, τον συνεργάτη και το κράτος

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του Προέδρου της Εταιρίας κ. Γεώργιου Ζάχου για τα 15 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της «NP Ασφαλιστική». Μεταξύ άλλων, ο κ. Γ. Ζάχος – αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, για την τιμή της παρουσίας τους στην εκδήλωση της Εταιρίας –  δήλωσε ότι πριν από 15 χρόνια που ξεκίνησε η NP Ασφαλιστική, η απόφαση που πήραν οι διοικούντες της Εταιρίας ήταν να δημιουργήσουν “όχι μία ακόμη” Ασφαλιστική Εταιρία, αλλά μια Εταιρία που θα αποτελεί παράδειγμα και θα προσφέρει πραγματικό έργο στην κοινωνία και στον ασφαλιστικό κόσμο. Η απόφαση αφορούσε την δημιουργία μίας Εταιρίας που θα σέβεται τους Πελάτες της, τους Συνεργάτες της, το ελληνικό δημόσιο και κάθε τρίτο συναλλασσόμενο, γιατί πάνω απ’ όλα σέβεται τον εαυτό της. «Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της Εταιρίας μας, ήταν στη σκέψη μας η δημιουργία μίας ‘ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ’  που όλοι οι εργαζόμενοι (διοικητικές υπηρεσίες και πωλήσεις) θα συμμετείχαν και θα συνέβαλλαν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του οργανισμού, γιατί από την αρχή θα γνωρίζουν ότι η εξέλιξη  της Εταιρίας είναι και η προσωπική τους εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή αυτό που μας ένωσε και θα συνεχίσει να μας ενώνει, είναι η λαχτάρα και η φιλοδοξία να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη και οικονομικά ρωμαλέα Εταιρία που θα λειτουργεί υποδειγματικά και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από την καλύτερη ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρία. Τα χαρακτηριστικά και τα πρότυπα λειτουργίας μας έπρεπε να είναι ευρωπαϊκά από την αρχή. Στο νέο περιβάλλον, επιτυχημένοι θα είναι οι οργανισμοί που θα έχουν περιγράψει με σαφήνεια το όραμα, τους στρατηγικούς στόχους και τις αρχές βάσει των οποίων θα πορευθούν. Στο ερώτημα «γιατί στην NP Ασφαλιστική να δουλέψουμε περισσότερο» η απάντηση βρίσκεται στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων και για την προσωπική μας ευημερία και ανάπτυξη.

Σε αυτά τα 15 χρόνια μείναμε  προσηλωμένοι στον δύσκολο δρόμο, που είναι ο σωστός δρόμος για την επιτυχία. Δεν παρεκκλίναμε από τους στόχους και τις στρατηγικές μας, παρά τα έντονα 10 χρόνια κρίσης που βιώσαμε  από το ξεκίνημα μας. Παρά την ανασφάλεια και το κλείσιμο δεκάδων ασφαλιστικών εταιριών στο διάστημα των 15 ετών, εμείς ανταπεξήλθαμε και εδραιωθήκαμε ως μία από τις οικονομικά υγιέστερες εταιρίες στην ελληνική οικονομία, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους μας και τους συνεργάτες μας.

Ο ισολογισμός μας είναι η φωτογραφία μας. Η εξέλιξη των μεγεθών μας το αποδεικνύει :

– Τον πρώτο χρόνο είχαμε παραγωγή 6,5 εκατ. Ευρώ, σήμερα ξεπερνάμε τα 34 εκατ. Ευρώ.

– Το επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο ήταν 3,3 εκατ. Ευρώ και σήμερα ξεπερνάμε τα 104 εκατ. Ευρώ.

– Το αρχικό μας κεφάλαιο ήταν 2,1 εκατ. Ευρώ  και φέτος θα υπερβεί τα 60 εκατ. Ευρώ.

– Τα αποτελέσματα προ φόρων την πρώτη χρονιά ήταν 27 χιλ. Ευρώ και τα τελευταία 5 χρόνια, η κερδοφορία είναι σταθερά πάνω από 8 εκατ. Ευρώ ετησίως, με 15 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις.

– Ξεκινήσαμε με 21 άτομα διοικητικό προσωπικό και 180 συνεργάτες και σήμερα έχουμε 90 εργαζόμενους και 800 συνεργάτες στη διαμεσολάβηση στην ελληνική επικράτεια.

– Έχουμε καταβάλει στην 15ετία, πάνω από 163 εκατ. Ευρώ σε Αποζημιώσεις, πάνω από 117 εκατ. Ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και πάνω από 101 εκατ. Ευρώ σε Μισθοδοσία Προσωπικού και Προμήθειες Συνεργατών, χωρίς μισή ώρα καθυστέρηση.

– Στα 10 χρόνια τεράστιας οικονομικής κρίσης, δεν κάναμε καμία χρήση των δυνατοτήτων της νέας εργατικής νομοθεσίας.

– Δεν προσλάβαμε ούτε έναν υπάλληλο με μισθό 400 και 500 Ευρώ.

– Δεν κάναμε καμία ατομική σύμβαση εργασίας, διατηρήσαμε την κλαδική σύμβαση ως είχε, για όλους τους εργαζόμενους μας.

– Όχι μόνο δεν μειώσαμε το προσωπικό μας αλλά έχουμε κάνει πάνω από 35 νέες προσλήψεις.

– Όχι μόνο δεν κάναμε μειώσεις στην μισθοδοσία του προσωπικού μας, αλλά δίναμε ετήσιες σχεδόν αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό, ετήσιο bonus απόδοσης που ισοδυναμούσε με έναν επιπλέον μισθό και έκτακτα bonus κατά τη διάρκεια της χρονιάς για εξαίρετες προσπάθειες εργαζομένων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γιώργος Ζάχος, τόνισε «Ήμουν τυχερός στις επιλογές μου στα πρόσωπα τα δικά σας. Ήμουν τυχερός γιατί όλοι μαζί, δημιουργήσουμε μια δυνατή και συντονισμένη ΟΜΑΔΑ και υπηρετήσαμε με το ίδιο πάθος τις κοινές αρχές, τους κοινούς στρατηγικούς στόχους και τις κοινές πολιτικές, χωρίς καμία παρέκκλιση».Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *