O Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος στον ΣΕΣΑΕ !

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλητή τον Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένο Καθηγητή της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου του Texas A&M, ΗΠΑ, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 90 σταλέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Νανόπουλος ανέπτυξε το θέμα :

« Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα – Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο »

Ερμήνευσε με αριστοτεχνικό τρόπο την παράλληλη σχέση και διαδρομή της φυσικής, της τέχνης και του θεάτρου, συσχετίζοντας το έργο προσωπικοτήτων όπως ο Αινστάιν, ο Χαϊζενμπεργκ και ο Φέϋμαν με τον Πικάσο, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Νταλί, με ιδιαiτερη αναφορά στην ανατροπή στην μουσική από τον Μότσαρτ.

Περιέγραψε με γλαφυρότητα τις έννοιες του Χωρο-Χρόνου, και των Πολλαπλών Διαστάσεων (και πιθανώς άλλων Συμπάντων) και επίσης την διαδικασία της εργαστηριακής απόδειξης των θεωριών στην Φυσική. Σημείωσε την ισχύ των αρχών της Αβεβαιότητας και Σχετικότητας, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η προσπάθεια του προσδιορισμού της Απόλυτης Αρχής του Σύμπαντος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της κοινωνικής μόρφωσης σε αντιδιαστολή με την πανεπιστημιακή και την καταλυτική επίδραση της οικογένειας στην ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου. Σημείωσε τις αρνητικές επιπτώσεις από την συστηματική υποβάθμιση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα που έχει οδηγήσει σε έλλειμα Παιδείας.
Σε αυτό, σημείωσε, ίσως να οφείλεται η έλλειψη πνευματικών ανθρώπων με θέληση να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν με επιχειρήματα το δίκιο τους. Στη δεκαετία του ’60, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι διανοούμενοι έβγαιναν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για ουσιαστικά ζητήματα και όχι, όπως σήμερα, όπου, κυρίως η νεολαία, διαμαρτύρεται για επιφανειακά και άσχετα ζητήματα και προβλήματα.

Προσπερνώντας τις δικαιολογίες της έλλειψης πόρων για την ανάπτυξη έρευνας στον χώρο των Φυσικών Επιστημών, αναρωτήθηκε γιατί στην Ελλάδα του σήμερα, υπάρχει έλλειψη ισχυρών πανεπιστημιακών σχολών Κλασσικής Παιδείας με παγκόσμια αναγνώριση και προβολή.

Ήταν μια ομιλία ζωντανή και με συνεχή την παρουσία του χιούμορ για πολύ δύσκολα ζητήματα, με αγάπη για την επιστήμη και την Ελλάδα, μια τόσο όμορφη χώρα, για την οποία, όπως στο τέλος σχολίασε, θα έπρεπε να υπάρχει waiting list εισόδου !

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες :

“CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός,
“INTER PARTNER ASSISTANCE” & “MATRIX BROKERS S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί,
“AIG”, “ΕΘΝΙΚΗ”, “ERGO” &“INTERAMERICAN” – Ασημένιοι Χορηγοί,
“AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” – Μεγάλος Χορηγός,
“AON” – Χορηγός.
Πηγή: http://sesae.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *