OAEE: Δεν ζητά κατασχέσεις από το ΚΕΑΟ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές

Τα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ απασχόλησαν την συζήτηση που οργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσου Πετρόπουλου, του προέδρου του ΕΕΑ κ Χατζηθεοδοσίου και μελών του ΕΕΑ .

r0506203230

Ο κ. Πετρόπουλος, παρότι ανέλαβε καθήκοντα στον ΟΑΕΕ μόλις στις 15 Απριλίου 2015, ήταν πλήρως ενημερωμένος τόσο για τα προβλήματα των επιχειρήσεων όσο και των ασφαλισμένων που τέθηκαν σε συζήτηση.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν απαντήσεις ουσίας, τις οποίες το ΕΕΑ έχει ως παρακαταθήκη για να παρακολουθήσει την εξέλιξή τους. Τάχθηκε καθαρά υπέρ της ενιαίας, καθολικής, δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, συμμερίστηκε την αγωνία των ασφαλισμένων για το μέλλον του Ταμείου αλλά, όπως τόνισε, υπάρχουν όλα τα δεδομένα, μαζί και η απόφαση, να ξεπεραστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας ώστε σύντομα να συνέλθει ο Οργανισμός από την κρίση. Αναμένει δε την συνεργασία όλων των επαγγελματικών φορέων για τη διευθέτηση των προβλημάτων και την στήριξη του ΟΑΕΕ και είναι ανοικτός σε προτάσεις.
Διαβεβαίωσε ότι, παρά τις δυσκολίες, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις συντάξεις με δεδομένο ότι και τα λεγόμενα «μηδενικά ελλείμματα» δεν ισχύουν. Επεσήμανε ότι η προσέλευση στη νέα ρύθμιση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί η συνέπεια των πληρωμών, γιατί είναι πολύ χαμηλές οι δόσεις και ότι κάθε ιδέα από την οποία μπορεί να βγουν ωφελημένοι το Ταμείο και οι ασφαλισμένοι μπορεί να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου. Δήλωσε εχθρός λαϊκίστικων ρυθμίσεων και λύσεων που χαϊδεύουν αυτιά και ικανοποιούν προσωρινά κάποιες ανάγκες αλλά υπονομεύουν κυριολεκτικά τις συντάξεις νυν και μελλοντικές, όπως η ελεύθερη επιλογή κλάσεων που θα είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε όλοι σε μια κλάση, την κατώτερη, μη αναλογιζόμενοι τις τραγικές συνέπειες ενώ συνέδεσε με την μελέτη των επιπτώσεων τη γενική μείωση των εισφορών, λόγω μείωσης του ΑΕΠ. Επεσήμανε ότι προκαλεί κατάπληξη το εύρος της εισφοροαποφυγής δια της πλασματικής μεταφοράς της τυπικής έδρας σε περιοχές ΟΓΑ ενώ στην πραγματικότητα η δραστηριότητα ασκείται στα αστικά κέντρα, πράγμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί και ότι θα επανεξετάσει το θέμα με τις απώλειες εσόδων από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Για το θέμα της κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανέφερε την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές με το νέο νομοσχέδιο, παρατήρησε ότι έχει γνώση της πολύ καθυστερημένης δομής του ΟΑΕΕ, όσον αφορά την μηχανοργάνωση και την καθυστέρηση έκδοσης σύνταξης, πράγματα που θα αντιμετωπιστούν ως πρωτεύοντα θέματα. Όσον αφορά τις κατασχέσεις διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει ζητήσει και δεν θα ζητήσει κατάσχεση από το ΚΕΑΟ ενώ στο θέμα των χωριστών εισφορών σύνταξης και περίθαλψης δήλωσε ότι είναι θέμα κεντρικής λύσης από την κυβέρνηση.
Πηγή : eea.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *