Save Επικουρικό: Έκκληση να ψηφιστούν οι ρυθμίσεις στη Βουλή

Στον κοινωνικό ρόλο της λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτου επιμένει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή είναι αναγκαίες για την επιβίωση του.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει :
«Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων υπάρχει με αποκλειστικό σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Είναι ένας θεσμός που αφορά όλη την κοινωνία. Η βιωσιμότητα του Επικουρικού Κεφαλαίου είναι συμφέρον όλων μας.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τις απαιτήσεις αυτών των αποζημιώσεων. Αν δεν δοθεί λύση τώρα με την ψήφιση των σχετικών διατάξεων, η κατάρρευσή του θα είναι άμεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η πολιτεία κατανοώντας το πρόβλημα και αντιλαμβανόμενη το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθεσε, προτείνει λύση εφικτή και ρεαλιστική.

Οι ρυθμίσεις που προτείνονται προς ψήφιση στη Βουλή :

1. εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των παθόντων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό,
2. ενισχύουν οικονομικά το Επικουρικό Κεφάλαιο με σημαντική επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Εταιριών (αύξηση εισφορών άνω του 45%).
Οι ρυθμίσεις αυτές, παρ΄ όλα αυτά, συναντούν την οξύτατη αντίδραση των Δικηγορικών Συλλόγων. Τα θύματα, όμως, των τροχαίων ατυχημάτων και τα δικαιώματά τους δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων.»
Στο θέμα παρενέβη και ο Σύλλογος των εργαζομένων που αναφέρει και σχετική ανακοίνωση:
«Οι συνεχείς ανακλήσεις εταιριών και η ταυτόχρονη αύξηση των ανασφαλίστων οχημάτων, δημιούργησε μια κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για την ιδιωτική ασφάλιση ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε την μεγάλη ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου το οποίο ανταποκρίθηκε και συνεχίζει καθημερινά να ανταποκρίνεται στην άσκηση του σημαντικού του ρόλου προς την κοινωνία.
Τροχοπέδη όμως για αυτόν τον σκοπό αποτελεί η στασιμότητα που παρατηρείται στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και κυρίως το θέμα ρευστότητας του.
Οι εργαζόμενοι στο Επικουρικό Κεφάλαιο, που με πλήρη ευθύνη, αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να παρέμβουμε δηλώνοντας την ανάγκη για την εξεύρεση, άμεσα, μιας δυναμικής λύσης.
Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν δύναται να ανταπεξέλθει στο ρόλο του κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί.
Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινουβουλίου και τους αρμόδιους φορείς να στραφούν στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων ζημιωθέντων θυμάτων που αναμένουν τις αποζημιώσεις τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές και που πολλές φορές είναι απαραίτητες ακόμα και για την επιβίωση τους….
Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε παρέμβαση που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και δεν προάγει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος
Αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, θα είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της άσκησης του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί το Επικουρικό Κεφάλαιο.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *