spot_img
spot_img

Στο συν 3,7% η παραγωγή ασφαλίστρων στο 11μηνο του 2016.Στο +5,1% η Ζωής στο +2,3% η Γενικών

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο 11μηνο του 2016 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σε σύγκριση με στοιχεία του αντίστοιχου διαστήματος του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Νοεμβρίου του 2016 των ανωτέρω 56 επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2015 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

Όσον αφορά την συγκρισιμότητα των στοιχείων της παρούσας έρευνας από τον Ιανουάριο του 2016 κι εφεξής, σε σχέση με τα στοιχεία των προηγουμένων περιόδων (μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015), πρέπει να αναφερθεί η αλλαγή στην ταξινόμηση των κλάδων ασφάλισης που επήλθε με την εφαρμογή του Νόμου 4364/5.2.2016 (ΦΕΚ 13 τ’Α) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ».
2
Συγκεκριμένα, οι εργασίες του κλάδου IV.2. Ασφάλιση υγείας των ασφαλίσεων Ζωής (όπως είχε καταγραφεί με το άρθρο 13 του ν.δ. 400/1970), κατατάσσονται πλέον στους κλάδους 1. Ατυχήματα και 2. Ασθένειες των ασφαλίσεων κατά Ζημιών, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 49, 269 του Ν. 4364/5.2.2016.
Συνεπώς για την ερμηνεία των μεταβολών της παραγωγής ασφαλίστρων που καταγράφεται στην συνέχεια της παρούσας μελέτης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η επίδραση από την ανακατάταξη των εργασιών, όπως περιγράφηκε ανωτέρω.
Τον Νοέμβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν επίσης άνοδο τον ίδιο μήνα (ο ένατος μήνας με αύξηση εντός του ενδεκαμήνου του 2016) με συνέπεια να καταγραφεί αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση (+23,7%) για πέμπτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2016. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων του ενδεκαμήνου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 3,7%, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2015.


Σχετικά Αρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Τοποθέτηση Επικοινωνίας

Διαφήμιση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενθετα Special Reports

NEWSLETTER

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε χρήσιμα ασφαλιστικά άρθρα στο E-mail σας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Asfalisinet.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies εκτελούν λειτουργίες όπως η ανώνυμη στατιστική ανάλυση βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.