Ενας χρόνος και κάτι από την δημόσια ανακοίνωση των, Σωκράτη Κόκκαλη και Νίκου Μακρόπουλου, για την Ευρώπη Holdings με επέκταση στην ασφαλιστική αγορά με όχημα την Ευρώπη Ασφαλιστική και όλα δείχνουν ότι οι δύο επιχειρηματίες υλοποιούν ένα από τα πιο φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια, με καθαρά ελληνικά κεφάλαια, στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.
Από πέρυσι που ανακοινώθηκε το deal έτρεξε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρώπη Holdings , ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική και εμβόλιμα μιας από της πιο εξειδικευμένες μεσιτικές ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα της ΝΑΚ Insurance Brokers. Παράλληλα η Ευρώπη Ασφαλιστική πήρε άδεια για ασφαλιστικές εργασίες στη Ρουμανία με καθεστώς ΕΠΥ.
Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται καθώς προχθές ανακοινώθηκε η νέα επενδυτική δραστηριότητα της Ευρώπη Holdings εκτός της χώρας με εξαγορά του 50% μεσιτικής ασφαλιστικής εταιρείας στη Ρουμανία.
Μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η εξαγορά αυτή αφορά την Alpha Insurance Brokers που ανήκει στην VISTA BANΚ του Ομίλου Βαρδινογιάννη, όπου οι δύο επιχειρηματικές οντότητες (Ευρώπη Holdings και Vista Βank ) θα έχουν μισό μισό την μεσιτική ασφαλιστική εταιρία στη Ρουμανία που είναι αναπτυσσόμενη αγορά.