Του Γιάννη Χαρονικολάου
Σχεδόν κατά 4% μειώθηκε ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων των Ασφαλιστικών Εταιριών που έχουν καθεστώς λειτουργίας ως υποκατάστημα ή Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών (ΕΠΥ)
Σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον ασφαλιστικό κλάδο και το πλήθος των Ασφαλιστικών Εταιριών στην χώρα το 2025 , αναφέρει ότι υπήρξε σημαντική υποχώρηση στο μερίδιο των ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν υποκατάστημα στην Ελλάδα ή είναι με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στην ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων (Υποχρεωτική)
Ενώ το 2024 έφταναν να έχουν ασφαλισμένο το 22% του συνολικού στόλου των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το 2025 περιορίστηκε το ποσοστό τους στο 18%.
Εδώ να σημειώσουμε το 2025 υπήρξε και απαγόρευση , με απόφαση εποπτικής αρχής της Βουλγαρίας, που απαγόρευσε νέες ασφαλίσεις η ανανεώσεις συμβολαίων σε Ασφαλιστική Εταιρία που ήταν με καθεστώς ΕΠΥ από την Βουλγαρία.









