Καθώς φεύγει ο Αύγουστος και από την Δευτέρα αρχίζει η επανένταξη στην κανονικότητα επανέρχονται γνωστά ζητήματα που προκαλούν εντάσεις στην αγορά.
Μέσα στους δυο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού επικράτησαν εντάσεις, κυρίως με καταγγελίες στα social media, σχετικά με τις εντεινόμενες προσφορές ασφάλισης ασφαλιστικών εταιριών είτε πωλούν απευθείας και online οι ίδιες είτε αναπτύσσουν συνεργασία με δίκτυα πολυκαταστημάτων , τράπεζες και εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Πολλοί διαμεσολαβούντες θεωρούν αυτές τις πρακτικές αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ίδιους από τις εταιρίες ενώ θέτουν και θέματα «νομιμότητας» , δηλαδή αν υπάρχουν οι πιστοποιήσεις και οι άδειες που απαιτούνται ,από τα πρόσωπα ,για την διενέργεια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί διαμαρτυρίες και ίσως διχάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι αυτό με τις εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) . Με αφορμή, μάλιστα, δύο περιπτώσεις τέτοιων εταιριών, που η μία έβαλε λουκέτο πέρυσι και η δεύτερη ανακοίνωσε, πρόσφατα, διακοπή παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, εντείνονται συνεχώς οι φήμες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Επιπλέον, εδώ και καιρό, στα social media, κυκλοφορεί ότι μια από της εν λειτουργία ΕΠΥ καθυστερεί να πληρώσει τις ζημιές σε ασφαλισμένους. Μάλιστα το θέμα αρχίζει να φουντώνει και πάλι καθώς χθες υπήρξε ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (insurance-eea.gr) που αναφέρει ότι υπάρχει αστυνομική έρευνα για εκπροσώπηση ΕΠΥ από την Βουλγαρία σχετικά με ασφαλιστήρια αυτοκινήτου.
Εδώ να σημειώσουμε ότι από την Βουλγαρία υπάρχουν δύο ΕΠΥ που ασφαλίζουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα









